Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.09.2022.

23:20

Modrić: Ne treba da se zanosimo

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić kaže da ta selekcija treba da ostane na zemlji posle velikog uspeha.

Izvor: MT

Autor: MT

Modrić: Ne treba da se zanosimo
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Vicešampioni sveta su obezbedili završni turnir Lige nacija, posle pobede nad Austrijom u Beču rezultatom 3:1.

Strelac vodećeg gola bio je upravo as Real Madrida.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Ušli smo odlično, poveli, ali smo primili jako brzi gol. Austrija je bila bolja u jednom periodu, imala dve jako dobre šanse, ali hvala Bogu nisu pogodili. Znali smo da moramo da podignemo našu igru u drugom delu, to smo i napravili i dali dva gola. Sad smo na Fajnal foru gde smo hteli da budemi, to je veliki uspeh za hrvatski fudbal", rekao je Modrić.

Za dva meseca je Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Svetsko prvenstvo je pred nama, zadnjih pet utakmica je putokaz kako treba da igramo i kako treba da se ponašamo, odnosimo prema dresu, ako tako nastavimo u Kataru ćemo biti opasni za sve. Ne bih upoređivao ovu ekipu s onom iz Rusije. Imamo dobru ekipu, dobre alternative, 26 igrača koliko će selektor voditi. Mislim da u svakom trenutku mogu odgovoriti na zahteve i to je jako lepo saznanje.Ne treba da se zanosimo najavama i očekivanjima. Tamo smo gde treba da budemo, na Svetskom prvenstvu, treba da nastavimo ovako, biti zajedno, kao ekipa, boriti se jedan za drugoa i ići utakmicu po utakmicu, ne trebamo euforiju, treba da ostanemo čvrsto na zemlji", istakao je Modrić.

Strelac drugog pogotka za Hrvatsku bio je Marko Livaja.

"Zaslužili smo Fajnal-for nakon svih igara koje smo pružili u grupi, igrali smo na visokom nivou i zasluženo pobedili. Igrali smo protiv fizički jakog protivnika i utakmica je bila teška. Srećan što sam dao gol za 2:1 i što smo pobedili. Imamo kvalitet da odemo do kraja. Nakon teškog prvog poluvremena bili smo usredsređeni samo na sebe, znali smo da možemo podići igru i pobediti", rekao je Livaja i dodao:

"Ovo mi je najdraži gol za reprezentaciju, nisam do sada igrao velika takmičenja. Nadam se da ću ovako nastaviti i u klubu i izboriti svoje mesto u Kataru."

Pored Hrvatske, na Fajnal-for Lige nacija za sada se plasirala još Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve