Nova vest
Fudbal

Subota, 24.09.2022.

19:57

Slovenija pomogla Srbiji i srušila Norvešku

Fudbaleri Slovenije pobedili su Norvešku rezultatom 2:1 u 5. kolu Lige nacija.

Izvor: SN

Autor: SN

Slovenija pomogla Srbiji i srušila Norvešku
Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Slovenci su 5. kolu grupe 4 u ligi B Lige Nacija dočekali Norvešku i taj meč je završen pobedom Slovenaca rezultatom 2:1.

Ovo je bitan rezultat za reprezentaciju Srbije koja od 20 časova i 45 minuta igra protiv Švedske u Beogradu, a u poslednjoj rundi u Oslu gostuje Norveškoj.

Norvežani sada imaju 10 osvojenih bodova uz gol razliku 7:5, dok je Srbija drugoplasirana sa 7 i utakmicom manje i gol razlikom 7:4, ali podsećamo da je Norveška u prvom kolu minimalnim rezultatom savladala Srbiju i ima bolji međusobni skor.

U prvom poluvremenu golova nije bilo, a onda je napadač Mančester sitija Erling Haland u 47. minutu zatresao mrežu Slovenaca i činilo se da će i ovde momci sa severa Evrope odneti trijumf.

Ipak, u 69. minutu utakmice Andraž Šporar donosi izjednačenje, da bi u 81. minutu Benjamin Šeško postigao i drugi gol za Slovence i napravio potpuni preokret.

Sudija je produžio meč 4 mintua, a igralo se čak 8...

Srbiji je svejedno potreban trijumf u poslednjem kolu u Oslu, s tim što protiv Švedske nije loš rezultat ni remi.

Пласман обезедио SofaScore

Fudbaleri Severne Irske i tzv. Kosova odigrali su zanimljiv meč koji je završen 2:1 na Vindzor Parku u Belfastu u korist domaćina.

Gosti su poveli u 58. minutu preko Murićija, dok je Severna Irska do izjednačenja stigla u 82. minutu preko Gevina Vajta.

Za ludnicu i potpuni preokret postarao se Džoš Megnis u 93. minutu susreta.

Пласман обезедио SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve