Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.08.2022.

23:30

FIFA: Ništa od duela Brazila i Argentine

Suspendovana kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo u fudbalu Brazila i Argentine neće se igrati,

Izvor: B92

Autor:B92

FIFA: Ništa od duela Brazila i Argentine
Foto: Profimedia

Suspendovana kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo u fudbalu Brazila i Argentine neće se igrati, saopštila su danas rukovodeća fudbalska tela dve zemlje nakon što su postigla dogovor sa Fifa o otkazivanju meča.

Obe selekcije su se složile da plate novčane kazne zbog neigranja kvalifikacionog meča.

Utakmica izmedju Brazila i Argentine prekinuta je ubrzo nakon početka prošlog septembra kada su brazilski zdravstveni zvaničnici ušli na teren rekavši da su četiri argentinska igrača prekršila protokole o korona virusu.

Fifa je želela da se utakmica odigra sledećeg meseca, iako meč ne bi imao rezultatskog značaja jer su se oba tima kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fifa je prvobitno kaznila fudbalska tela obe zemlje i zahtevala da se utakmica odigra. Brazilska konfederacija i argentinska federacija podnele su slučaj Sudu za sportsku arbitražu, gde su se sve tri strane složile da ponište meč.

Selektori Brazila i Argentine su tvrdili da su rizici od povreda i suspenzija preveliki da bi se utakmica odigrala uoči turnira u Kataru.

Ova odluka ostavlja selekcijama slobodu da zakažu prijateljske susrete u septembru sa različitim protivnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve