Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.08.2022.

18:00

Dva lica Čukaričkog za kraj evropskog puta

Fudbaleri Čukaričkog eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor:

Autor:

Dva lica Čukaričkog za kraj evropskog puta
Foto: Profimedia

Bolji od ekipe sa Banovog brda bio je holandski Tvente koji je u revanš meču slavio rezultatom 4:1, odnosno ukupno 7:2.

Da je Čukarički odigrao čitav meč kao prvih 15-ak minuta, možda bi upravo ekipa Dušana Kerkeza išla na megdan Luki Joviću i Fiorentini u plej-of za grupnu fazu trećeg po redu kontinentalnog takmičenja.

Silovito su "Brđani" ušli u ovaj meč, napadali i iznenadili favorizovanog protivnika. Stefan Kovač se u dva navrata obreo u izglednoj prilici u protivničkom šesnaestercu, ali je 23-godišnji vezni igrač iz BiH previše razmišljao i oba puta previše kasno oprobao udarac.

U drugoj prilici je uspeo, nako odbijene lopte, da proigra pozajmljenog igrača Crvene zvezde Vladimira Lučića, ali je i udarac talentovanog ofanzivnog veziste odbranjen.

Sve to je bila uvertira u ono što ćemo videti već u sedmom minutu kada je pravo niotkuda Bojan Roganović po levoj strani pronašao dugom loptom Luku Adžića. Fenomenalna kretnja doskorašnjeg fudbalera Cvolea ga je stavila u odličnu poziciju ispred Larsa Urneštala, a krilni fudbaler iskosa šutira po zemlji u suprotan ugao i dovodi svoju ekipu na gol od produžetaka.

Nastavio je Čukarički u istom maniru, krilni fudbaler iz Gane Samjuel Ovusu je ubrzo potom "promešao" protivničku odbranu i, simptomatično, prekasno uputio udarac, ali sve je nagoveštavalo drugi gol srpskog predstavnika.

Atipično za srpske klubove je igrao trećeplasirani iz prošlogodišnje kampanje u domaćem prvenstvu i uvod u ovaj meč bi trebalo da bude reper svakom našem predstavniku kako treba.

Umesto toga, Tvente je došao do izjednačenja u 17. minutu preko kapitena Robina Prepera. Veliku grešku je napravio Mohamed Badamosi do kog je lopta stigla nakon centaršuta sa strane. Napadač iz Gambije je mogao bez problema da je ispuca daleko od sopstvenog šesnaesterca, ali se spetljao i pustio je da prođe sve do protivničkog defanzivca koji nije imao težak posao.

Badamosi je imao meč za zaborav, te je sem ove, možda i odlučujuće, greške uspeo do kraja da promaši izglednu šansu sa ivice peterca, bude prvi igrač koji je javno opomenut i naposletku izveden iz igre u 76. minutu igre.

Po primljenom golu smo videli i promenu u odnosu snaga na terenu. Sada je Tvente bio taj koji je bio odlučan u nameri da pokaže zašto mu je pripisivana uloga apsolutnog favorita.

Nizale su se šanse, a odbrana Čukaričkog je izgledala porozno. Ostavljali su 191 centimetar visokog Mišela Flapa samog na centaršutu što ovaj nije kaznio najpre, ali holandski vezista njegovog kvaliteta ne promašuje kada ga neko dva puta ostavi u izglednim prilikama.

Nije ni Čukarički bio bez šansi, ali je Kovač ostao nedorečen kada bi na red došlo donošenje ključnih odluka, dok su Ovusuova eksplozivnost i dribling ostali bez krajnjeg produkta.

Kerkez je uvideo da njegova ekipa neće moći da nadoknadi tri gola zaostatka neophodnih za produžetke i odlučio je da priliku da mladim igračima poput Igora Miladinovića, Viktora Rogana i vunderkinda Mihajla Spasojevića koji je nedavno postigao prvi gol na evropskoj sceni protiv Rasing Uniona.

Možda je Čukarički mogao i do nerešenog rezultata koji bi doneo Srbiji bodove na UEFA listi koeficijenata, ali je svaku nadu za tim ugasio grčki fudbaler Kristos Ciolis.

Pozajmljeni napadač Noriča je ušao sa klupe i sa dva gola postavio konačan rezultat. Naročito je lep bio drugi gol talentovanog fudbalera.

Sa ovim mečom se završava evropski put Čukaričkog koji se sada okreće domaćem šampionatu u nadi da će učestvovati u nekom od kontinentalnih takmičenja naredne sezone.

Sledeća prepreka na tom putu je Radnički kom 15. avgusta gostuju u Kragujevcu.

Kada su u pitanju fudbaleri Tventea, oni će pokušati da izbore grupnu fazu Lige konferencija u dvomeču sa Fiorentinom koja svakako ima ulogu favorita u tim susretima.

Meč između Čukaričkog i Tventea ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve