Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.05.2022.

18:21

Srbija u 88' izbegla poraz na startu EP

Fudbaleri reprezentacije Srbije do 17 godina remijem protiv Belgije rezultatom 1:1 (0:1) započeli su nastup na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

Izvor: SS

Autor: SS

Srbija u 88' izbegla poraz na startu EP
Foto: UEFA/FSS

Izabranici selektora Radovana Krivokapića do vrednog boda na startu šampionata došli su velikom borbenošću i upornošću nakon što su u većem delu susreta bili u zaostatku, ali su ga nadoknadili golom iz penala u 88. minutu.

Belgijanci su imali prednost još od 17. minuta kada je Stanis Idumbo-Muzambo postigao gol na asistenciju Enoka Agjeija.

Međutim, Srbija nije posustala, već su "orlići" bili dosta energičniji u nastavku, a i u televizijskom prenosu se moglo čuti kako su jedni druge bodrili.

Belgija možda jeste imala veći posed i inicijativu, ali je Srbija meč završila sa boljim odnosom šuteva ka golu – 18:12.

Kako je meč odmicao, Srbija je preuzimala inicijativu i u poslednjih 20-25 minuta bivala sve opasnija, ali bez pravih šansi.

Sve do 88. minuta kada je viđena prava opsada gola Belgijanaca, a Vermelen je napravio prekršaj u kaznenom prostoru.

Isladski sudija Jonason nije imao dilemu, pokazao je na "belu tačku", a sa 11 metara je veoma siguran bio ofanzivni vezista Vojvodine Jovan Milošević.

Srbija će sledeći meč u grupi C igrati u petak protiv Turske, a u ponedeljak će rival biti selekcija Španije.

EP U17, 1. kolo:
Srbija – Belgija 1:1 (0:1)
Milošević 88p – Idumbo–Muzambo 17

Stadion: Haberfeld u Rišon Le Zionu;
Žuti karton: Bubanj (Srbija), Montikeli (Belgija).

Srbija: Lijeskić, Nedeljković (59. Đekić), Majstorović, Serafimović, Bukinac (59. Mijatović), Simić, Stanković, Džodić (87. Radonjić), Šljivić, Milošević, Bubanj (75. Kovačev). Selektor Radovan Krivokapić

Belgija: Epolo, Sabe, Digbereku, Spilers, Montikeli, Idumbo – Muzambo (82. Talbi), Vermeren, Gods, Kanak (72. Al Mazani), Sole Sole, Agju. Selektor David Paneman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve