Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.05.2022.

16:20

Održana komemoracija povodom smrti Stevana Ostojića

Komemorativni skup povodom smrti Stevana Ostojića legendarnog fudbalera i trenera Crvene zvezde, održan je na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: B92

Autor:B92

Održana komemoracija povodom smrti Stevana Ostojića
Foto: FK Crvena zvezda

Pored članova porodice, skupu je prisustvovao i veliki broj Zvezdinih legendi, bivših igrača, trenera, kao i rukovodstvo kluba.

Predsednik fudbalskog luba Crvena zvezda Svetozar Mijailović je rekao da je Ostojić bio pre svega dobar čovek, a potom dobar fudbaler.

"Napustio nas je Stevan Ostojić. Izgubili smo dobrog druga, fudbalera, a pre sve dragog čoveka. Generacija kojoj je pripadao bila je blizu evropskog trona, iako ga nije osvojila bila je inspiracija za nove generacije da dosegnu taj cilj", izjavio je Mijailović, a preneo klub.

Mijailović je izjavio će se svi sećati "njegovih igara, golova i trenerskog rada".

"Svoje iskustvo preneo je na mlade naraštaje, i iznedrio mnoge asove našeg kluba. Mnogi treneri su učili zanat uz njega", dodao je on.

Predsednik Zvezde je rekao i da njegov "trag kao igrača, trenera i sportskog radnika nikada neće izbledeti iz sećanja".

"Generacije koje će pristizati će čuti priču o velikom i dobrom čoveku koji je sebe ugradio u našu veliku i jedinstvenu Zvezdu", rekao je Mijailović.

Nekadašnji fudbaler Zvezde Boško Đurovski izjavio je da je Ostojić direktno uticao na njegov fudbalski napredak.

"Danas se opraštamo od jedne od najvećih legendi Crvene zvezde. Bata Steva, kako sam ga zvao, je učestvovao direktno u mom napretku i stasavanju u Zvezdi", izjavio je Đurovski.

On je dodao i da je zajednički rad "Stevana Ostojića i Milovana Đorića trasirao put ka velikim uspesima kluba", kao i da je Ostojić "uvek nalazio razumevanje za mladost i odrastanje igrača", i dodao da klub "ne sme da zaboravi Bata Stevu".

Predsednik veteranske sekcije Crvene zvezde Aleksandar Marković izjavio je da je Ostojić "uz rad sa Brankom Stankovićem doktorirao trenersku struku".

"U kasnim fudbalskim danima je došao u Zvezdu, ali to mu nije smetalo da postigne izuzente rezultate kao golgeter. Svojim talentom i igrama je krčio put, te je odigrao preko 280 za prvi tim i dao 170 golova. To je velik uspeh. Kao čovek je posvetio ceo svoj život Crvenoj zvezdi, počev preko prvog tima, pa u veteranima našeg kluba", rekao je Marković.

Marković je dodao i da je Ostojić "uvek pomagao Zvezdi", i da je bio uz klub "do poslednjeg dana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve