Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.11.2021.

14:10

Bajern zbog pandemije najverovatnije bez publike do daljeg

Bajern iz Minhena trebalo bi da do daljeg igra pred praznim tribinama.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Bajern zbog pandemije najverovatnije bez publike do daljeg
Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Bavarski premijer Markus Zeder najavio je takvu odluku zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Zeder je dodao da će ta savezna država zabraniti prisustvo navijača, čak i ako ne bude postojao dogovor na nivou cele zemlje.

"Nema smisla ponovo puštati gledaoce bar u narednom periodu. Ako ne uspe dogovor na saveznom nivou, donećemo takvu odluku samo za Bavarsku", rekao je on za lokalnu televiziju.

Bajern, aktuelni šampion Nemačke, narednu utakmicu na svom terenu igra 8. decembra protiv Barselone, u meču poslednjeg kola Grupe E Lige šampiona.

Tim iz Minhena je ranije osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona sa prve pozicije.

Ovakva mera takođe bi pogodila još dva tima u Bundesligi Augsburg i Grojter Firt, kao i druge ekipe u ostalim sportovima.

Bajernu je u oktobru bio dozvoljen pun kapacitet od 75.000 gledalaca, ali je povećanje broja zaraženih dovelo do smanjenja kapaciteta na 25 odsto prošle nedelje.

Od ranije je poznato da će se meč između Lajpciga i Mančester Sitija, u okviru poslednjeg kola Grupe A Lige šampiona igrati bez publike, pošto je savezna država Saksonija prva uvela meru zabrane okupljanja na stadionima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve