Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.11.2021.

19:30

Autogol Kange presudio – Zvezda poražena uz dva isključenja

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na svom terenu od Mitjilenda 1:0 (0:0), u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

Autogol Kange presudio – Zvezda poražena uz dva isključenja
Starsport

Sada se ozbiljno zakuvalo u grupi F – Braga ima 9, Crvena zvezda 7, Mitjilend 5 bodova, a Ludogorec samo 1, na dva kola do kraja.

Crveno-beli će do kraja igrati protiv Ludogoreca kod kuće i u poslednjem kolu protiv Brage u gostima.

Mitjilend do kraja ima Bragu u gostima i Ludogorec kod kuće.

Biće velika borba za prolaz u grupi F.

Padala je jaka kiša tokom čitavog popodneva u Beogradu i nije prestajala, pa je teren na stadionu Rajko Mitić bio natopljen i uslovi su bili veoma loši za igru, što se videlo od samog starta.

Fudbaleri su pokušali da sa po nekoliko udaraca sa daljine iznenade golmane, ali su Isaksen i Kanga bili veoma neprecizni.

Presudni trenutak na utakmici desio se u 12. minutu.

Duga lopta iz zadnje linije Mitjilenda uhvatila je na spavanju Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića.

Pobegao im je Isaksen, Degenek je uspeo da ga stigne, ali ga je sa obe ruke srušio sa leđa na 18 metara od gola i zaradio direktan crveni karton.

Bio je poslednji igrač odbrane i mađarski sudija ga je isključio.

Zvezda je posle slobodnog udarca i dva pokušaja nakon njega odbila napade Mitjilenda u narednih pet minuta, a na mesto štopera spustio se iz veznog reda Seku Sanogo.

Isaksen je u 20. minutu imao sjajnu šansu. Indisponirani Kanga gubi loptu na sredini terena, Evander sjajno gura loptu u prostor između dvojice i pronalazi Isaksena, a napadač šutira pored gola sa 17 metara, iskosa sa leve strane.

Nije srpski tim imao nikakve šanse sa igračem manje – nije bilo kreacije od Ivanića i Kataija, Pavkov je bio odsečen, a Kanga je previše grešio u dodavanjima i predugo držao loptu u svojim nogama.

U 40. minutu je Zvezdu spasao Milan Borjan. Sisto je posle dva driblinga izbacio svoje čuvare, ostao usamljen i jako po sredini gola gađao sa 15 metara, a kapiten Zvezde je to odbranio.

Imala je Zvezda dva vezana kornera u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali nisu ništa uspeli da urade iz prekida, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Mitjilend je krenuo agresivno u drugom poluvremenu i odmah je imao dve dobre šanse i dva dobra šuta iz kaznenog prostora, ali je oba izblokirao sjajni Dragović.

Usledila su dva udarca gostujuće ekipe preko gola i jedan udarac Kange iz daljine pored gola.

U 55. minutu, Rodić na 35 metara od svog gola na levoj strani gubi loptu, tačnije greši u dodavanju i oduzima mu loptu Isaksen.

Dodao je do Evandera, koji je zalomio i krenuo u slalom, ali ga Gobeljić ruši tačno na ivici kaznenog prostora i dobija žuti karton.

Upravo je Evander izveo taj slobodan udarac. Pogodio je Gelora Kangu koji je bio na osam metara od gola, a Zvezdin vezista je u želji da izbije loptu, glavom smestio loptu u donji levi ugao i u 56. minutu doneo prednost gostima.

Stanković je izveo Kataija i uveo Pankova u 63. minutu, a Zvezda je čekala svoju šansu da ugrozi gol Mitjilenda.

Na nesreću šampiona Srbije, ta prava šansa nije došla – nije mogla Zvezda sa igračem manje protiv Mitjilenda, koji je u završnici odbranio sve pokušaje domaće ekipe.

Pokušao je Stanković i sa Rišairom Živkovićem i Dionijem, ali ni to nije donelo rezultat.

Pankov je u 77. minutu gađao posle kornera sa peterca, ali je veoma loše zahvatio loptu iz izgledne situacije.

Zbog prigovora, Gobeljić dobija drugi žuti karton u 94. minutu i crveni, pa je Zvezda meč završila sa dva igrača manje.

U 96. minutu je Dragović sa pet metara glavom gađao pored gola.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

491 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve