Nova vest
Fudbal

Subota, 16.10.2021.

15:15

Zvezdina "sedmica" za pamćenje pred put u Dansku

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Kolubaru u Lazarevcu 7:1 (6:0) u 13. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezdina
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvak Srbije ostvario je jednu od najubedljivijih pobeda poslednjih godina, na mestu gde je prvi put igrao takmičarski meč i obezbedio je već u prvom poluvremenu kada je dao čak šest golova.

Da ekipa Dejana Stankovića nije skinula nogu sa gasa možda bi mogla i da napadne klupski rekord, ostvaren tri puta po 9:1 (Sloboda Tuzla, Varda, Napredak).

Trijumf su u Lazarevcu, hpotpisali Aleksandar Dragović, El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Milan Pavkov po dva puta za neverovatnih 0:6 posle samo 45 minuta, Bogdan Mladenović je smanjio u finišu, ali je ubrzo mladi Marko Lazetić stavio tačku.

I miran put u Dansku na meč sa Mitjilendom u četvrtak u Ligi Evrope, ali i nastavak potere za Partizanom.

Sada je zaostatak između "večitih" dva boda, s tim da crno-beli tek treba da odigraju protiv Radnika, pa će tako Zvezda imati meč manje.

Brodolom Kolubare počeo je od osmog minuta kada je Dragović iz voleja "načeo" domaćina i to kao da je označio kraj nadanja debitanta u Superligi, kao da je momentalno pao.

Milan Rodić je uspeo i drugim centaršutem učini strelcem El Fardua Bena, a onda je i Ivanić dva minuta kasnije, u 18, solo prodorom rešio sve dileme ako ih je do tada i bilo.

Tim Dejana Stankovića se nije zaustavljao. Pogodio je i Pavkov u još jednoj režiji Rodića, da bi do kraja prvog dela se još jednom upisali Ivanić i Zvezdina "devetka" pored demoralisane odbrane Kolubare.

Stanković je već na odmoru odlučio da sačuva Dragovića, Pavkova, Bena i Ivanića i ostavi ih u svlačionicu, a ubrzo je zamenjen i Gelor Kanga, koji je uspeo da promaši penal u prvom delu meča šutirajući pored gola.

U nastavku smo gledali "drugi meč", potpuno je pao ritam, što je donekle i očekivano.

Bez uzbuđenja je bilo sve do finiša kada je Mladenović smanjio, a već u sledećem napadu Lazetić postigao gol na lucidan pas Filipa Falka.

Lagan ritam i trijumf za Zvezdu pred mnogo bitan meč sa Mitjilendom...

Utakmicu ste mogli uživo da pratite putem našeg LIVE BLOG-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve