Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2021.

14:50

Stanojević: Dao sam ostavku posle Kupa, ne znam da li ću ostati

Trener Partizana Aleksandar Stanojević otkrio je da je podneo ostavku posle prošlosezonskog finala Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Stanojević: Dao sam ostavku posle Kupa, ne znam da li ću ostati
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Partizan je poražen od najvećeg rivala Crvene zvezde posle penala i tako ostao bez ijednog trofeja u sezoni.

"Imali smo 19 pobeda, stabilizovali se i potom izgubili finale Kupa. Izgubili smo finale protiv Zvezde i podneo sam ostavku, iskreno, kad sam došao u klub. To je bio moralni čin, jer Partizan mora da osvaja trofeje i ulazi u Evropu. I ja sam iskrenu ostavku dao i otišao. Ljudi iz kluba su me vratili, nema potrebe da patetišem. Nema alibija", rekao je Stanojević.

"Znate svi šta se desilo sa Asanom, otišao je i sve nas je ostavio. Bili smo hendikepirani. Nije bilo špica, igrao je Holender, nije bilo Asana, a Suma povređen. Rekao sam da će biti produžeci na tom meču i da Natho ne može da igra 120 minuta. Bio je plan da Suma uđe što kasnije, jer je to dodatnih 30 minuta. Sa svim tim problemima, odigrali smo 0:0 i prošli produžetke. Da nisu oni bili bolji od nas? Nismo ni mi bili bolji od njih. To je bio naš maksimum u tom trenutku...", dodao je trener Partizana.

Stanojević nije siguran da li će ostati sledeće sezone.

"Nisam siguran, želim da završim na najbolji mogući način, ali teško, teško. Teško se ovde ostaje dugo. To je strahovita potrošnja. Videćemo kako će i u kom pravcu ići. Svako bi želeo da doživi sudbinu Ljubiše Tumbakovića, čovek koji nas je naučio šta znači Partizan. Ja sam osam godina bio u inostranstvu, od toga pet godina u Kini. Stvarno ne moram da idem u inostranstvu, najsrećniji bih bio da ostanem pet ili deset godina. Ali to je mnogo teško".

Veruje u osvajanje titule.

"Mi možemo da uzmemo titulu. I to mi je najveći izazov. Možemo da osvojimo i Evropu, ali ovo mi je jedina želja, najveća želja. Jednom prijatelju sam rekao 'Je l' moguće da ti misliš da ne možemo da uzmemo titulu?'I on mi kaže 'nema šanse da nam dozvole da uzmemo titulu'. Ma neću to da slušam. Kako je Marko Nikolić uzeo titulu? Uvek će neko nešto reći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve