Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2021.

20:00

Miler i Levandovski kaznili Barselonu – rutinska pobeda Bajerna

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su rezultatom 3:0 pobedili Barselonu u prvom kolu Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Miler i Levandovski kaznili Barselonu – rutinska pobeda Bajerna
Foto: Profimedia

Barselona je porazom na Nou Kampu počela novu sezonu Lige šampiona i ne samo da su poraženi nego i nisu imali neke šanse za trijumf.

Bajern Minhen ih nije baš pregazio, ali je prilično sigurno odigrao 90 minuta fudbala i potpuno zasluženo slavio sa 2:0 u prvom meču grupe E u Ligi šampiona.

Utakmica je počela sporo, videli smo standardno opipavanje snaga u uvodnim minutima i onda je Bajern zapretio preko Levandovskog, da bi prva opasna šansa bila u 12. minutu preko de Jonga, ali je on bio u ofsajdu.

Pokušala je Barsa i preko Roberta, a onda slede odlične akcije Bajerna koju prvo Sane nije završio kako treba i onda sledi zatišje da bi u 34. minutu Tomas Miler zatresao mrežu Barselone i postigao svoj sedmi gol protiv njih.

Nije bilo dileme da je Bajern tim golom samo krunisao bolju igru, pa smo uz zvižduke sa Nou Kampa otišli na poluvreme, a u povratku opet ista priča – Bajern dominira i Barsa se brani.

U 55. minutu se pitanje pobednika praktično rešilo, pošto je prvo šutirao Musijala i pogodio stativu, da bi na tu loptu natrčao Levandovski i samo je poslao u mrežu za vođstvo Bajerna od 2:0 nad Barselonom.

Nismo videli mnogo toga nakon ovog gola. Kuman je dao šansu mlađim igračima poput Gavija, da bi konačan rezultat bio postavljen u 84. minutu zahvaljujući Robertu Levandovskom.

Ponovo je jedan igrač Bajerna pogodio stativu, ovoga puta je to bio Gnabri i opet je Levandovski bio na pravom mestu u pravo vreme i zatresao mrežu po treći put.

Od 21 čas se u grupi E odigrao još jedan meč, onaj između Benfike i Dinama iz Kijeva, ali u tom meču pobednika nije bilo, a nije bilo ni golova, što znači da će Barselona biti na poslednjem mestu u toj grupi.

Utakmica nije bila previše sadržajna, a najveće uzbuđenje je došlo u 93. minutu utakmice, tačnije u nadoknadi vremena, kada je gol postigao Šaparenko, ali je on poništen zbog VAR–a i Dinamo i Benfika su podelili bodove.

Mečeve Lige šampiona možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve