Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.08.2021.

19:45

Hrvati porede Zvezdu i Dinamo Zagreb

Hrvatski mediji porede Dinamo Zagreb i Crvenu zvezdu pred njihov potencijalni duel u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati porede Zvezdu i Dinamo Zagreb
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ukoliko Crvena zvezda izbaci Šerif, a Dinamo Zagreb Legiju iz Varšave upravo ta dva tima će igrati jedan protiv drugog u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Gledajući vrednosti ekipa Dinama i Crvene zvezde, ukupan kvalitet igračkog kadra, mnogi će se složiti da je Dinamo trenutno još uvek ispred šampiona Srbije, piše jutarnji.hr

Ne samo zbog procenjene vrednosti na Transfermarktu, gde Dinamo vredi 133,3, a Crvena zvezda dvostruko manje, 64,15 miliona evra, već i zbog nekih drugih parametara.

Gledajući koliko je igrača Dinama bilo na nedavnom EURO i tamo igrali važne uloge, neuporedive sa Beograđanima, koji se mogu pohvaliti samo Aleksandrom Dragovićem, igračem koji je tek stigao na Marakanu.

Livaković, Petković, Oršić, Ademi, Gavranović ..., svi su oni igrači koji prave razliku, koji su već godinama u Dinamu i koji iza sebe imaju mnogo velikih skalpova, velike pobede.

Naravno, ističe se taj bezvremenski trijumf nad Totenhemom. Dinamovo četvrtfinale Evropske lige uspeh je koji niko sa ovih prostora nije ostvario u novijoj istoriji, iako se Crvena zvezda najviše približila.

Dva puta je igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, pobedila Liverpul i Olimpijakos, remizirala sa Napolijem, dva puta je dočekala evropsko proleće u Ligi Evrope, a prošle godine je izgubila od Milana u gostima.

Međutim, prošle godine je Zvezda ispala u pretkolu Lige šampiona protiv Omonije, koju je Dinamo lako izbacio ove sezone. Ali, to je bila ta sezona pandemije, na Kipru je odigrana samo jedna utakmica.

Ali, i Crvena zvezda se ovog leta dodatno pojačala. Najzvučnije pojačanje, naravno, bio je Aleksandar Dragović, štoper Baier Leverkusena i reprezentacije Austrije, stigao je i vezista Nenad Krstičić iz AEK -a, napadač Lois Dioni stigao je na pozajmicu iz Anžera.

On je zamena za Diega Falćinelija, koji se posle sezone na pozajmici na Marakani vratio u rodnu Bolonju. Niko od ostalih važnih, ključnih igrača nije otišao, ostao je isti trener Dejan Stanković, pa je, objektivno, Modru mogla dočekati jača Zvezda nego što je to bilo prošle godine kada je prezimila u Ligi Evrope.

Razlika u brojevima Gledajući ponovo Transfermarkt, napomenimo da je najvredniji igrač Crvene zvezde Mirko Ivanić, koji se procenjuje na šest miliona evra, pa bi bio tek osmi najvredniji igrač Dinama, pola miliona evra „slabiji“ od Rasmusa Lauritsen.

Brojke su, dakle, potpuno na strani Dinama, maksimirski klub je postao, nije tajna, za mnoge, čak i Crvena zvezda, uzor svojim sportskim dostignućima, omladinskoj školi i transferima, ali naravno u dve moguće utakmice brojke ne moraju suditi, iako vjerujemo da će ova individualna klasa i kvalitet i dalje biti važan detalj na Dinamovoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve