Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.04.2021.

12:45

Bundesligaši u strogom karantinu do kraja sezone

Čelnici nemačke Bundeslige doneli su odluku o obaveznom karantinu za sve klubove koji će početi od ponedeljka 3. maja.

Izvor: B92

Autor:B92

Bundesligaši u strogom karantinu do kraja sezone
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL/POOL

Rukovodstvo lige saopštilo je da će svi fudbaleri bundesligaških klubova morati od ponedeljka da budu izolovani u svojim domovima ili u trening kampovima, kako bi sezona bila okončana bez previše problema.

Igračima iz Bundeslige i Cvajte napuštanje svoje kuće biće dozvoljeno samo zbog utakmica i treninga i na ovaj način DFL želi da omogući da se završni deo sezone odigra u punim sastavima i smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom.

Takođe, doneta je odluka da će od 12. maja svi klubovi u karantin. Tamo će ostati deset dana, odnosno do završetka sezone 22. maja.

Svi igrači i trenersko osoblje će pred ulazak u karantin biti podvrgnuti testiranju na koronavirus najmanje 24 sata pre i na taj način će se pokušati sprečiti širenje virusa.

Igrači će biti slobodni da napuste karantin odmah po završetku poslednjeg kola Bundeslige i pred njima je poprilično dugih mesec dana u kojima moraju maksimalno paziti na sebe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U poslednja četiri kola vodiće se velika borba za plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i za opstanak.

Za sada je zvanično samo ispao Šalke, dok lider Bajern ima deset bodova više od Lajpciga.

Na pozicijama koje vode u LŠ su još Volfsburg i Ajntraht, koji imaju pet, odnosno četiri boda više od glavnog konkurenta Borusij Dortmund.

S druge strane, "milioneri" su na +5 u odnosu na šestoplasirani Bajer Leverkuen, na mestu za u Ligu konferencija, sa četiri boda prednosti u odnosu na Borusiju Menhengladbah i Union Berlin.

Što se tiče začelja, Keln i Herta imaju po 26 bodova u opasnoj zoni, četiri manje od Arminij ei Verdera, pa pet iza Majnca.

Bundesliga, 31. kolo:

Petak:
20.30 Augzburg – Keln

Subota:
15.30 Union Berlin – Verder
15.30 Majnc – Bajern
15.30 Frajburg – Hofenhajm
15.30 Volfsburg – Dortmund
18.30 Bajer – Ajntraht

Nedelja:

15.30 Lajpcig – Štutgart
18.00 Menhengladbah – Arminija

Odložno:
Šalke – Herta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve