Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.03.2021.

15:00

Crveni kartoni, penali i džoker Pavkov – Zvezda slavila u Senti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC u Senti sa 3:1 (0:0), u meču 25. kola Superlige Srbije.

Izvor: SS/MĐ

Autor: SS/MĐ

Crveni kartoni, penali i džoker Pavkov – Zvezda slavila u Senti
Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je tako upisala 12. uzastopnu pobedu u Superligi Srbije i ponovo otišla na +6 u odnosu na prvog pratioca Partizan, uz utakmicu manje.

Svega je bilo na utakmici u Senti – dva crvena kartona, dva penala i dva gola dokazanog džokera Milana Pavkova.

Utakmica je počela sudarom glavama Bena i Babića već u 15. sekundi i imali smo prekid od četiri minuta već na startu utakmice, zbog čega je kasnije prvo poluvreme produženo za četiri minuta.

U prvih 20 minuta je konkretniji bio TSC. Tomanović je u 16. minutu imao odličnu priliku, kada je posle kornera glavom gađao sa peterca, a sa gol linije je to očistio Milan Gajić. U nastavku akcije videli smo udarac pored gola.

Vezao je nekoliko kornera TSC u narednih desetak minuta, da bi se Zvezda oko 30. minuta oslobodila pritiska i krenula ozbiljnije da napada.

Ivanić je imao najbolju priliku, kada je Gajić sa desne strane ubacio loptu, a Ivanić natrčao na loptu iz drugog plana, ali je sa penala gađao daleko preko gola.

Zatim, udarac je oprobao Veljko Nikolić sa ivice šesnaesterca. Lopta je išla pod prečku i sjajnom odbranom istakao se golman domaće ekipe Nenad Filipović.

Do kraja poluvremena videli smo još jednu šansu za Zvezdu. Sanogo je glavom pokušao posle dodavanja Milunovića i Damjanović je tu loptu izvukao iz gola i poslao je u korner.

Poslednju priliku imao je TSC.

Lukić je sa dvadesetak metara imao priliku da iz slobodnog udarca ugrozi Milana Borjana u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Gađao je slabo i pogodio samo živi zid.

Mreže se nisu tresle u prvom poluvremenu.

Dejan Stanković je u svlačionici ostavio Petrovića, Kataija i Nikolića, a na teren je poslao Kangu, Srnića i Pavkova.

To mu se isplatilo jer je Milan Pavkov zatresao mrežu u 54. minutu i doneo vođstvo Crvenoj zvezdi. Asistirao mu je Ivanić, a Pavkov je samo podmetnuo nogu i postigao gol sa pet metara.

Ipak, dolazi TSC do izjednačenja već u 58. minutu. Gajić ruši Zeca sa leđa u kaznenom prostoru i Novak Simović pokazuje na belu tačku. Desni bek Zvezde zaradio je i crveni karton zbog starta sa leđa jer bi Zec išao 1 na 1 sa Borjanom.

Penal za izjednačenje realizuje Lukić.

I onda novi penal i novi crveni karton, ovog puta na drugoj strani. Tomanović ruši Ivanića sa leđa i sudija svira penal. Tomanović je prvo dobio žuti karton zbog starta, a onda i još jedan zbog prigovora i Simović mu je pokazao crveni karton.

Penal za novo vođstvo Zvezde realizuje Kanga u 68. minutu.

Zvezda je do novog gola došla u 71. minutu. Srnić je protrčao po desnoj strani, dobio dobru dugu loptu, ubacio je na peterac, gde je uklizao Pavkov i smestio je u mrežu za 3:1.

TSC je ostao bez snage u završnici i nije uspeo da ugrozi crveno-bele u završnih 20 minuta. Pavkov je mogao da dođe do het-trika, ali je promašio prazan gol sa deset metara u 83. minutu.

Meč ste mogli uživo da pratite putem Live BLOG-a na B92.net.

Superliga Srbije, 25. kolo

Sreda:
Čukarički - Metalac 2:0 (1:0)
Voždovac - Bačka 2:1 (0:1)
Mladost - Zlatibor 0:2 (0:2)
Napredak - Rad 0:2 (0:1)
Radnik - Novi Pazar 4:1 (1:1)
Javor - Inđija 1:1 (1:0)
Nikolić 19 – Protić 58
Proleter - Radnički (N) 2:1 (1:0)
Živojinović 33, Mitrović 64 – Marković 75
Spartak - Mačva 3:2 (1:1)
Furtula 44, Vidaković 56, Srećković 72 – Trimanović 35, Knežević 54
TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:0)
Lukić 58 (p) – Pavkov 54, 71, Kanga 68 (p)

Utorak:

Partizan - Vojvodina 2:0 (1:0)
Asano 25, 64

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d