Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.01.2021.

09:30

Superligaški "orlovi" na sceni od 22h

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće od 22.00 prijateljski meč sa Dominikanskom Republikom u Santo Domingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Superligaški
Foto: FSS

Selekcija je sastavljena isključivo od igrača iz Superlige, a predvodi ih selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica.

Biće ovo prvi od dva meča "superligaške" reprezentacije u Latinskoj americi, jer će "orlovi" u petak (1.00h) gostovati i ekipi Paname.

"Prethodnih dana stekli smo utisak da dominikanska javnost na nas gleda sa velikim respektom. Domaćini smatraju da imamo kvalitet, podsećajući da smo savladali Rusiju s 5:0 u Ligi nacija. Našu utakmicu predstavljaju sa ogromnim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno naglašavaju da je istorijska, jer nemaju prilike da ugoste evropsku selekciju u Dominikani. Nema sumnje da će biti meč kao da je za bodove. Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup, iako su okolnosti takve da su naši igrači na sredini pri-premnog perioda. Morali smo takođe, da promenimo vremensku zonu i klimu. Došli smo četiri dana ranije, verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali", rekao je Stolica.

Domaći tim je potpuno nepoznat našoj javnosti, mahom ga čine igrači iz drugih i trećih evropskih liga.

"Više smo fokusirani na nas, i kako mi hoćemo da radimo i funkcionišemo. Prezadovoljan sam odnosom i pristupom igrača prema obavezama. Sa lakoćom i ozbiljnošću su prihvatili zahtev. Prednost Dominikane je njen prošlonedeljni susret sa Portorikom (0:1), pogotovo što joj je to bila prva provera sa novim selektorom. Domaćin ima nekoliko zanimljivih igrača, koji igraju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani. Mi smo ti koji bi trebalo da nametnemo ideju u igri", ističe selektor.

Srbija iz Santo Dominga putuje u Panama Siti, gde je dogovorila alternativni meč umesto otkazanog susreta sa SAD u Orlandu.

"To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Uspeli smo da zakažemo meč sa učesnikom Svetskog prvenstva u Rusiji. Panama nije atraktivna kao SAD, ali ozbiljan je protivnik. Promena je što ćemo drugi meč igrati tri dana ranije nego što smo planirali. Pitanje je koliko će igrači koji budu u timu protiv Dominikane biti upotrebljivi za duel u četvrtak. Ovde smo došli sa ciljem da svi igrači dobiju šansu", zaključio je Stolica.

Duel Dominikanske Republike i Srbije na programu je u ponedeljak od 22h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve