Nova vest
Fudbal

Petak, 22.01.2021.

11:15

Klop: Sampouzdanje je cvetić, lako ga je zgaziti

Jirgen Klop, menadžer ekipe Liverpula, preuzeo je odgovornost za poslednje neuspehe ekipe.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Sampouzdanje je cvetić, lako ga je zgaziti
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Šampion Engleske još nije postigao gol u Premijer ligi u 2021. godine, na pet mečeva je bez pobede u prvenstvu i otuda su sa prve pali na četvrtu poziciju.

Poslednji udarac zadao im je Barnli koji je golom iz penala u 79. minutu odneo bodove sa "Enfilda".

Nemački stručnjak je posle meča bio vidno frustriran situacijom u kojoj se našao njegov tim, ali je objasnio to na sebi svojstven način.

"Ovo je situacija u kojoj nismo želeli da budemo, ali u kojoj se nalazimo, tako je kako je. Rečeno mi je da smo u ovih pet mečeva imali 90 udaraca na gol i dali smo samo jedan gol. To nije dobar broj, ali i to je razlog što smo izgubili ovaj meč. Ovu utakmicu bilo je teško izgubiti, ali to se dogodilo i to je moja krivica. Moramo da donosimo bolje odluke, momci su to u stanju, ali posle problema sa postizanjem golova, izgubili su samopouzdanje. Sve se vidi. Samopouzdanje je cvetić, neko ga je zgazio i sad moramo da nađemo novi, i hoćemo", obećao je Klop.

Priznao je da je ovo težak udarac za njegov tim.

"Da se izrazim tipično engleski, ovo je težak nokaut za nas. To je moja odgovornost, lako je to objasniti. Imali smo loptu, kreirali dosta toga, ali nismo imali finiš. To je držalo meč otvorenim i onda su oni dobili taj penal. Alison mi je rekao da nije ni pipnuo Barnsa, ali nisam video taj snimak. Imamo pogrešne odluke, centriramo u kazneni prostor, pokušavamo da nađemo igrača, nismo uspevali, moj posao je da omogućim da momci budu na pravom mestu, da se osećaju dobro na terenu. Oni nisu od onih koji su mislili da će posle onih 7:0 u decembru sve ići kao na tom mečz. Trudili su se, nije išlo, a kad nešto ne ide, morate da se trudite još više", dodao je Klop.

Kaže da neće upirati prstom ni u koga.

"Ne radi se o svaljivanju krivice, moramo sve ovo da dovedemo u red i tako će i biti. U fudbalu nemate mnogo vremena. Pokušavali smo mnogo, samo trudom možete da probijete taj zid. Imali smo šanse. I ne pomišljamo na trku za titulu u ovom trenutku", zaključio je menadžer Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve