Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2021.

12:35

Bivši igrač Liverpula: Solskjer ne može da donese titulu Junajtedu

Bivši fudbaler Liverpula, Džejson Mekatir, smatra da Ole Gunar Solskjer nema dovoljno kapaciteta da dovede Mančester junajted do titule u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bivši igrač Liverpula: Solskjer ne može da donese titulu Junajtedu
Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Liverpul i Junajted su u nedelju na "Enfildu" odigrali meč bez golova, a Mekatir tvrdi da je Norvežanin "prenervozan" i da nema dovoljno iskustva.

"I dalje mislim da Ole Gunar Solskjer nije čovek koji može da napravi iskorak sa Mančester junajtedom. Znam da to zvuči čudno ako se ima u vidu da su prvi na tabeli, ali mislim da nema temperament da bude top menadžer u Premijer ligi. Ova sezona je čudna i teška za poređenje sa prethodnima. Oni su prvi na tabeli, na lažnoj poziciji, sa timom koji nije najbolji u Premijer ligi", smatra Mekatir.

Zanimljivo je da veruje da Franku Lampardu, koji ima lošije rezultate, treba dati šansu u Čelsiju.

"Da budemo iskreni, Junajted nema najbolji tim i najboljeg menadžera. Ne mislim da je Solskjer čovek koji bi trebalo da vodi Mančester junajted, ali mislim da Frenku Lampardu treba dati šansu u Čelsiju. Teško je reći, možda ovo dolazi otuda što mrzim Mančester junajted i otuda ne vidim Solskjera kao lidera u Junajtedu, nekog ko može da ih vodi do slave", dodao je Mekatir.

On je potom objasnio zašto smatra da uprava Mančester junajteda treba da dovede drugog menadžera.

"Ne vidim da je u stanju da stvara igrače, da donosi velike odluke i inspiriše fudbalere. Tim se bira sam po sebi i to mu sada ide na ruku. Kada se muče, ima problem da izvuče iz igre Pogbu ili Fernandeša. Kada im ide dobro, tim se sam nameće. Kad ne ide, on nije taj karakter da ih vodi, previše je nervozan da donosi odluke koje veliki menadžeri donose", zaključio je bivši igrač Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve