Nova vest
Fudbal

Subota, 05.12.2020.

12:29

"Na ovom nivou ili jedete ili vas pojedu. Izabrao sam da budem, lovac"

Zlatan Ibrahimović kaže da je srećan u Milanu i da planira da i dalje nosi čuveni dres roso-nera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

U velikom intervjuu za Skaj Sports Italija, švedski internacionalac je pričao o mnogo aktuelnih tema, a otkrio je i kako bi mogla da izgleda njegova budućnost, kad reši da kopačke okači o klin.

Za sada o tome ne razmišlja, jer kako mu ide, zaista nema ni razloga. Nosilac je igre Milana, trese protivničke mreže kao od šale, radi sve ono na šta je sve navikao godinama unazad.

Na početku je otkrio kako je došao u Milan.

"Adrijano Galijani je tada došao u moju kuću u Barselonu, skinuo jaknu i rekao, 'ne pomeram se odavde dok ne kreneš sa mnom'. Helena, moja supruga je bila tu i pitala me je, 'ko je ovaj čovek?' Rekao sam joj da je važan za našu budućnost. Kada smo stigli u Milano, bio sam veoma srećan, kao kad sam stigao u Barselonu. Tada mi nije bila najjasnija situacija u klubu, bio sam muško pa sam rekao, u redu, ako ima problema, a ja ne znam za njih, otići ću", rekao je Zlatan.

Kaže da je sada sve drugačije u klubu.

"Sada je sve različito u odnosu na pre deset godina. Ovo je novi izazov. Rekli su mi da će biti teško, gotovo nemoguće da uspem. I meni se ovo dopada, jer ako sam u stanju da uradim ono što činim sad, to je mnogo veće nego da se priključim ekipi koja je već na vrhu. Dakle nije isto, ovde je drugačije jer bi trebalo da vratite tim na vrh i da naučite igrače šta znači biti na samom čelu", dodaje Ibrahimović.

Kod njega nikada nije bilo straha od rizika.

"Da li sam se plašio? Ne, inače ne bih potpisao. Bilo je isto kao kad sam potpisivao za Junajted. Govorili su mi da sam prestar, da je tempo u Premijer ligi prebrz. Ja uvek radim suprotno od onog što kažu. Pitaju me, da li i dalje stavljam pod pritisak sve u timu? Da, čak i više nego pre. Ne prihvatam pogrešna dodavanja. Da li tražim mnogo? Da, jer ako ne trenirate dobro, ne valja. Ja mnogo treniram. Ako igrate za Milan morate mnogo da zahtevate od sebe, jer ste tu da pobeđujete. Ako ne uspete vi, dovešće nekog drugog, to je normalno. A u mom svetu, pobeda je sve. I greške su normalne. U svetu ako uradite nešto dobro, to se ne primećuje. U mom svetu, kad napravim dobro dodavanje, to je nešto normalno, jer da to ne radim, ne bih ni bio ovde. Neke stvari se prihvataju dobro, neke loše. Kad ste na ovom nivou, ili jedete ili vas pojedu. Ja sam izabrao da budem lovac i da ja pojedem ", jasan je Zlatan.

Kaže da ga je oduševio dokumentarac o Majklu Džordanu, "The last dance".

"Nisam Majkl Džordan, ali imamo istu strast za pobedama. Gledao sam dokumentarac i jako mi se dopada, najviše jer se pronalazim u nekim rečima. Kao na primer: ‘Teško je igrati s njim jer je jako agresivan’. Istina je da nabijam veliki pritisak saigračima. Jednostavno, ne volim da se šetkam okolo i delim poljupce. Takav mentalitet dao je Majklu Džordanu pravo da bude ono što je postao, on je školski primer pobedničkog mentaliteta. Tako je i sa mnom. Osvojio sam ono što sam uspeo, ali i dalje sam tu".

Milan sa Zlatanom je sasvim drugačiji tim, kada nije u timu, to se jako oseti.

"Tim je gladan uspeha. Ja imam takođe svoje ciljeve. Da budem bolji nego prošle godine, ali nije mi potrebno ono u stilu, 'moramo da uradimo ovo'...Razmišljamo meč po meč, imamo mlad tim. Tim je dakle gladan uspeha i znamo da ovde nije kao u Interu ili Juventusu. Pitaju možemo li da izborimo Ligu šampiona? Mislim da možemo. Posle koliko meseci otkako sam ovde, šest, sedam, osam... Da, mislim da je to moguće", poručio je Zlatan.

Jedno je sigurno, teško da će pristati da sedne na trenersku klupu jer kaže da je to "previše stresno".

"Ne verujem da ću biti trener jer je to jako stresna stvar. Posebno pošto ste bili fudbaler, a onda morate da budete ti koji izdaju komande drugima, da tražite da rade stvari koje oni ne mogu, a vi ste ih radili celog života. Ne znam da li to mogu. Neću da kažem ni da ni ne, ali po mom mišljenju, to je previše stresno".

Pitali su ga i koliko još misli da igra.

"Još dve ili tri godine? Sve dok se dobro osećam, u redu je. Kada ste stariji i u mojim godina, ne pričamo o kvalitetu, nego kako se osećam fizički. Ako ste fizički dobro, možete da nastavite, kao Toti. Kod Totija je bilo tako, ako je spreman, nastavlja. To je u stvari kod svakog od nas. Nije da vam nedostaje kvalitet, ako imate taj ritam i kontinuitet igara, možete da igrate i dalje. To je važna stvar jer je kvalitet nemoguće izgubiti. Pitanje je samo fizičke prirode, da li ste u stanju ili niste", zaključio je golgeter Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve