Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2020.

16:23

Crnogorac o broju Maradone: Nisam hteo da Bog uđe i pita čija je 'desetka'

Bivši jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović tokom igračkih dana delio je svlačionicu sa Dijegom Armandom Maradonom.

Izvor: MS

Autor: MS

Crnogorac o broju Maradone: Nisam hteo da Bog uđe i pita čija je 'desetka'
Šuker i Maradona; Chris Cole/Allsport

Bilo je to u Sevilji u koju je legendarni Argentinac došao iz Napolija i to posle 15-mesečne suspenzije zbog korišćenja kokaina.

Rođeni Nikšićanin, koji je prethodno nosio dresove zagrebačkog Dinama i podgoričke Budućnosti, do dolaska Maradone nosio je "desetku", kultni broj koji je "morao" uvek da nosi El Pibe.

"Kada sam čuo da dolazi, odmah sam se odrekao tog broja. Hteo sam da izbegnem situaciju da uđe u svlačionicu i da pita kod koga je 'desetka'. On ju je zasluživao", rekao je Petrović za holandske medije.

Otkrio je i kakav je bio Maradonin život u Andaluziji, uostalom i svuda gde god je bio.

"Nakon treninga, Davor Šuker i ja išli bismo na kafu, Dijego je želeo ponekad da ode sa nama, ali nije bilo moguće uvek. Nekada smo našli kafe koji ima zadnja vrata, bukvalno se ušunjali unutra, jer je na ulici bio haos od navijača", govori trenutno pomoćni trener Fejenorda.

"Dok Maradona nije došao u klub, na treninge sam putovao po desetak minuta kolima. Kada je on stigao, trebalo mi je 45. Svi su hteli da ga vide, da ga dodirnu", sjeća se Petrović.

Maradona je, kaže Petrović, bio čovek velikog srca.

"Vodio je računa o članovima porodice, toliko da to nije bilo normalno", rekao je Petrović i otkrio da mu je tragične vesti preneo Argentinac iz Fejenorda Markos Senesi.

"Rekao mi je tri reči 'Bog je mrtav'. On je božanstvo u Argentini, videćete kakva će to sahrana da bude. I da, Markos je u pravu, on je bio Bog fudbala. On i Krojf su bili posebni", zaključio je nekadašnji član stručnog štaba selekcije Srbije u vreme Dika Advokata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve