Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.11.2020.

22:28

"Umro je najbolji fudbaler u istoriji – otišao je prerano"

Ćiro Blažević bio je tužan jer je preminuo najbolji fudbaler svih vremena.

Izvor:

Autor:

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Hrvatski trener nije znao da je preminuo Maradona, već su mu vest saopštili novinari hrvatskih "Sportskih novosti".

"Nemoguće, kako to?! Skrhala me ova vest, umro je najbolji igrač u istoriji. To je za mnoge večito pitanje, to je najbolji svih vremena: Pele, Maradona, Mesi... Za mene nema nikakve dileme, "mali zeleni" najbolji je od svih. Mesi bi morao nešto osvojiti sa reprezentacijom da bi se mogao meriti s Maradonom. Da, umro je najveći fudbaler svih vremena i sve bi fudbalske zastave trebale biti spuštene na pola koplja. Svakome dođe vreme, kad-tad, ali Dijego je otišao prerano. Čuo sam da je nešto bio bolestan, eto, došao je na naplatu taj njegov haotični i temperamentni životni stil".

Ćiro je imao priliku da se upozna sa Maradonom.

"Kod kuće mi visi naša zajednička slika sa tog događaja, bili su tamo Zvone Boban, Goran Ivanišević... Maradona me tada osvojio svojom jednostavnošću i prisnošću. Šta god ko o njemu mislio i rekao, on je jednostavno bio velikan u svakom smislu, kao čovek i kao fudbaler. Jednostavan, nenametljiv, ni pred kim se nije pravio važan. A imao je jako puno razloga"

Mesi po njemu nije bolji od Maradone.

"U vreme kad se on pojavio, pola školaraca nije niti znalo gde je Argentina. On je najveći promoter svoje zemlje, baš kao što su to jedno vreme u Hrvatskoj bili naši fudbaleri. Otišao je kralj, jedan jedini i neponovljivi Maradona. Imao je čojek stvarno puno trauma u životu, stvarno je prošao sve i svašta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve