Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2020.

11:20

Murinjo: Da sam mogao zamenio bih svih 11 na poluvremenu

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo razočaran je nastupom svojih rezervista na gostovanju u Belgiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjo: Da sam mogao zamenio bih svih 11 na poluvremenu
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Vicešampion Evrope se obrukao izgubivši od Rojal Antverpena 1:0 u drugom kolu Lige Evrope.

Portugalac je izveo kombinovanu postavu na teren ostavivši na klupi nosioce igre poput Tobija Alderbirelda, Musu Sisokoa, Heung-mina Sona i Harija Kejna.

"Loš nastup zaslužuje loš rezultat. Nadam se da su svi u autobusu uznemireni kao ja. Trening je sutra u 11", poručio je Murinjo na Instagramu uz fotografiju iz autobusa nakon utakmice.

Već na poluvremenu je izvršio četiri izmene i umesto Đovanija Lo Selsa, Delea Alija, Stivena Bergvajna i Karlosa Vinisijusa uveo Pjer-Emila Hojbjerga, Erika Lamelu, Lukasa Muru i Sona, a u 58. minutu je Kejn zamenio Gareta Bejla.

Do ove sezone jedan od ključnih igrača Totenhema bio je 24-godišnji vezista Dele Ali. On je od početka sezone počeo tri utakmice, a na dve je zamenjen na poluvremenu.

U četvrtak je bio starter prvi put posle više od mesec dana.

"Voleo bih da sam mogao da napravim 11 izmena na poluvremenu. Ne želim da analiziram pojedinačno, ne volim to da radim. Imamo veliki tim sa dosta dobrih igrača. Moja je odgovornost da im dam priliku da igraju i izbore šansu sa obe ruke i budu u poziciji da traže više. A od večeras će moji budući izbori biti mnogo lakši", rekao je Murinjo.

Murinjo nije imenovao Alija koji je, uprkos jednoj dobroj kreiranoj šansi za Vinisijusa izgledao kao da nema samopozdanja, dok Bejl još uvek ulazi u takmičarsku formu nakon dolaska iz Reala.

Spursi su u Belgiji pokvarili sjajan učinak u oktobru u kojem su dobili četiri i remizirali jednu utakmicu uz 20 postignutih golova u tom periodu.

Međutim, nisu imali nijedan šut u okvir gola u drugom poluvremenu protiv tima koji je prošle sezone bio tek četvrti u Belgiji.

"Moram da pohvalim protivnike jer su odigrali maestralnu utakmicu, dok smo mi igrali užasno. Kritive mene jer sam ja šef i moja je odgovornost ko igra. Ali moram da priznam da mi je utakmica otkrila nekoliko stvari, odgovorila na neka pitanja i pomogla mi sa budućim odlukama. I ja učim svakog dana",
rekao je Murinjo posle utakmice.

Antverpen je zabležio drugu pobedu u Ligi Evrope pa predvodi Grupu J sa maksimalnih šest bodova, po tri imaju Totenhem i austrijski LASK, dok je bez bodova bugarski Ludogorec.

Totenhem u narednom kolu gostuje upravo u Bugarskoj, a u međuvremenu dočekuje Brajton u Premijer ligi gde ga svrstavaju među kandidate za titulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve