Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.10.2020.

18:15

Nikolić poražen – Bajern slomio hrabru Lokomotivu

Fudbaleri minhenskog Bajerna su rezultatom 2:1 pobedili Lokomotivu u 2. kolu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Nikolić poražen – Bajern slomio hrabru Lokomotivu
EPA-EFE/WILL OLIVER

U prvom terminu od 18 časova i 55 minuta imali smo priliku da pogledamo dve utakmice.

Moskovska Lokomotiva koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana, Marko Nikolić, poražena je od minhenskog Bajerna posle odlične igre rezultatom 1:2.

Fudbaleri Lokomotive se nisu uplašili minhenskog Bajerna i odmah na samom startu im to i pokazali sa nekoliko kvalitetnih napada.

Najbolju priliku su propustili već u 3. minutu utakmice, kada je Fjodor Smolov ostao sam u šesnaestercu i glavom pokušao da postigne pogodak, ali je loptu zahvatio veoma loše i ona je završila u naručju Manuela Nojera.

U prvom poluvremenu su dve ekipe imale jednak broj šuteva u okvir gola – po dva, ali je Bajern bio daleko bolja ekipa, koja je konstantno napadala i pretila, a uspela je čak da postigne i gol.

Strelac je bio Leon Gorecka, koji se fantastično snašao u kaznenom prostoru i loptu poslao u bliži ugao gola Lokomotive za prednost od 1:0. Posle nekih desetak minuta Bajern je ponovo odradio istu akciju, samo je šutirao Pavar umesto Gorecke i pogodio stativu!

Lokomotiva je pokušala još nekoliko puta do kraja prvog poluvremena, čak je u 42. minutu pogođena i stativa posle sjajne intervencije Nojera, a minut kasnije stigle su jako loše vesit za Marka Nikolića, pošto se povredio kapiten Lokomotive, Vedran Ćorluka.

U drugom poluvremenu, Lokomotiva je ponovo zapretila u 3. minutu poluvremena i ponovo se Smolov našao u šansi, ali je njegov šut bez većih problema ukrotio Nojer, iako je bio dosta bolji pokušaj nego u prvom poluvremenu.

Izuzetno sadržajno drugo poluvreme su nam pružila ova dva tima, a Slobodan Rajković je pokazao da Marko Nikolić nije pogrešio što mu je dao priliku i tamo negde u 57. minutu spašava Lokomotivu sjajnom reakcijom ispred Kimiha.

Bajern je bio blizu da utakmicu završi maltene u 64. minutu, kada je Ištvan Kovač prvo pokazao na belu tačku, a posle VAR–a tu odluku promenio, da bi Lokomotiva to na pravi način iskoristila.

Mirančuk je u 70. minutu utakmice "rešio" odbranu Bajerna i poslao loptu u bliži ugao za veliku radost Lokomotive i veliko izjednačenje. Napadala je Lokomotiva, ali je Bajern ipak pokazao da je prejak.

Samo 9 minuta kasnije, Džošua Kimih postiže "golčinu" i vraća Bavarcima prednost od 2:1. Izabranici Marka Nikolića su bili bolji rival u poslednjih desetak minuta, napadali konstantno, ali nisu uspevali da postignu pogodak.

Bajern se sa važna tri boda vraća u Nemačku, dok Lokomotiva ostaje na onom jednom iz prvog kola.

Utakmice Lige šampiona mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve