Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.10.2020.

17:52

FIFA menja fudbal – novi projekat vredan 6.000.000.000

Fudbalski klubovi Mančester junajted i Liverpul u pregovorima su oko prelaska u "Evropsku premijer ligu".

Izvor: LN

Autor: LN

FIFA menja fudbal – novi projekat vredan 6.000.000.000
Photo by Pedro Vilela/Getty Images

Kako prenose britanski mediji, "EPL" bi uključivala najveće evropske klubove, koji bi za početak imali na raspolaganju finansijski paket od 6 milijardi dolara.

Ceo projekat podržava FIFA, a pominje se da su trenutno u pregovorima sa više od 12 klubova iz Engleske, Nemačke, Francuske, Italije i Španije.

Očekuje se da liga bude brojala 18 timova, da termini budu "klasični termini evropskog fudbala", dok je početak planiran za 2022. godinu.

Najbolji timovi lige završnicu će okončati putem plej-ofa, a nagradni fond za najuspešnije biće u visini od nekoliko stotina miliona.

Neimenovan izvor kojeg navode mediji je istakao da osnivanje "Evropske premijer lige" može da "potencijalno bude najbitniji detalj u svetu fudbala u narednih par decenija".

Spekuliše se da bi timovi koji bi iz Engleske ušli u ovaj projekat bili, pored Junajteda i Liverpula, bili Arsenal, Čelsi, Mančester siti i Totenhem.

Podsetimo, "đavoli" i "redsi" su prethodno bili inicijatori velikog projekta "Big Picture" u Premijer ligi, ali je nihova inicijativa ekspresno ugašena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve