Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.09.2020.

22:35

"Do juče su bili fantastična ekipa koja melje sve po Belgiji, a danas nije to – to"

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je njegov tim kontrolisao utakmicu, ali da nije uspeo da to materijalizuje i pobedi Šarlroa.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport

Partizan je eliminisan iz Evrope porazom u Belgiji posle produžetaka rezultatom 1:2.

"Šta da kažem, čestitam protivniku na prolazu. Bili smo konkretniji, imali više šansi koje nismo iskoristili. Primili smo dva gola iz prekida. Ali, jedan dobar tim ide dalje", bila je prva reakcija Stanojevića na konferenciji za medije.

Zašto je Partizan počeo da igra tek u drugom poluvremenu?

"Znate šta, to je teška utakmica na strani protiv dobrog protivnika. Nije lako. Oni su najmanje golova primili prošle godine, ove godine su prvi. Jednostavno je bilo teško. Suma je ušao jer nije u ritmu, takav nam je dogovor bio, doneo je rezultat, doneo je šanse. Možemo da budemo zadovoljni onim što je doneo. Nisu ni oni imali šanse, koliko ja znam, imali su samo te prekide i nisu nas ugrožavali uopšte", istakao je Stanojević.

"U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno opasni u ofanzivi, ali igrali smo na strani. Izašli smo ofanzivno, ali nismo bili opasni, to je jedino što mogu da im zamerim. Kontrolisali smo protivnika koji je vrlo opasan i koji ima šest pobeda. Nisu nas ugrožavali i bili opasni. Ono što smo hteli u prvom poluvremenu, nismo uspeli, a to je da budemo opasni. To je jedino što odudara od onoga što sam zamislio pre utakmice".

Stanojević smatra da Partizan nije dozvolio Šarlroa da igra bolje i više ugrozi Stojkovića.

"Sad odjednom ispada da Šarlroa nije na nekom nivou, to je verovatno tako jer smo mi tako dozvolili. Do juče su bili fantastična ekipa koja melje sve po Belgiji, a danas nije to to. To znači da smo mi dobro iskontrolisali utakmicu, ali nismo bili na takvom nivou od početka utakmice".

Šta je rekao igračima u svlačionici?

"Idemo dalje, dali su maksimum. Nismo postigli golove, ali im ništa ne zameram. Pokazali su se dobro, žao mi je što nismo prošli", rekao je i dodao:

"Vitas je igrao pod temperaturom, Stevanović i Sadik su dobili injekciju pre utakmice, nije se znalo da li će igrati. Imali smo problema, što ne znači da je razlog eliminacije. Ali, to je sastavni deo utakmice. Idemo dalje", podvukao je Stanojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve