Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.07.2020.

23:00

Sautempton šokirao Junajted u 96. minutu VIDEO

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali su sa Sautemptonom 2:2 (2:1) na svom stadionu, u 35. kolu engleske Premijer lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Sautempton šokirao Junajted u 96. minutu VIDEO
Photo by Dave Thompson/Pool via Getty Images

Ole Gunar Solskjer je napokon pronašao formulu za pobeđivanje i njegov Junajted u poslednjih pet utakmica ne može da izgubi, a sada su u poslednjim momentima ostali bez pobede.

Sautempton je na "Teatru snova" uspeo da iznenadi Mančester, prvo da povede, a onda i da im otme bodove u samoj završnici utakmice.

Odmah na startu utakmice smo videli koliko je Junajted agresivan, Marsijal je uhvatio odbranu Sautemptona na spavanju, presekao jedan loš pas i izašao sam pred golmana Mekartija.

Njegov udarac je bio veoma loš i Aleks Mekarti to lako brani.

Kako to obično biva u sportu, da kada vi ne iskoristite šanse vaš protivnik sigurno hoće, gledali smo takav scenario na "Old trafordu".

Samo dva minuta kasnije je odbrana Mančester junajteda je napravila katastrofalnu grešku što je dovelo do toga da Stjuart Armstrong bez ikakvih problema iz peterca savlada Davida de Heu.

Nije se Sautempton dugo radovao, samo osam minuta kasnije usledilo je izjednačenje. Ko drugi nego Markus Rašford.

Prvo je Pol Pogba uputio odličan centaršut i pogodio Marsijala pravo u stopalo, koji je bio okrenut leđima ka golu Sautemptona i samo prosledio loptu ka Rašfordu koji donosi Junajtedu izjednačenje.

Prošlo je tri minuta od gola Markusa Rašforda, navijači Mančestera su se u svojim domovima verovatno još uvek radovali, a onda je stigao novi gol i novi razlog za slavlje.

Potpuni preokret "crvenih đavola" dolazi zahvaljujući Entoniju Marsijalu koji je iskoristio asistenciju Bruna Fernandeša i sa levog boka ušao u sredinu i loptu "zakucao" u mrežu.

Pred kraj prvog poluvremena desio se jedan kontroverzni momenat, kada je Romeu sa dve noge startovao na Mejsona Grinvuda koji u tom momentu nije imao loptu.

Mladi fudbaler Mančestera je dobio jak udarac, ali Romeu nije dobio karton, niti je uopšte dosuđen prekršaj. Ovu bizarnu situaciju možete pogledati OVDE.

Tim rezultatom (2:1) se prvo poluvreme i završilo, da bi Junajted u nastavku kontrolisao utakmicu. Već na startu drugog poluvremena je Marsijal imao odličan udarac sa velike udaljenosti, a lopta prolazi tik pored leve stative.

Nastavio je domaćin da napada, Markus Rašford je ušao u šesnaesterac i šutirao, ali je obrambeni fudbaler Sautemptona klizećim startom blokirao taj njegov šut.

Tamo negde pred kraj utakmice, Sautempton je mogao do boda. Nejtan Redmond je odlično šutirao, lopta je išla pravo u rašlje, ali je David de Hea pokazao zašto je jedan od najboljih golmana planete i otklonio opasnost.

Ipak, to nije bilo sve od ove utakmice. Igralo se oko 8 minuta sudijske nadoknade i u 96. minutu utakmice domaćin je dobio hladan tuš, kada je Obafemi posle kornera najbolje reagovao i postigao pogodak za bod u džepu Sautemptona.

Mančester junajted je bio veoma blizu trećeg mesta, veoma blizu da tri kola pre kraja sede na poziciji koja ih vodi direktno u Ligu šampiona, a ovako će morati da "zapnu" malo jače.

Imaju 59 bodova, koliko i Lester i bod manje od trećeplasiranog Čelsija. Sautempton, as druge strane, ima 45 bodova i sedi na 12. mestu na tabeli Premijer lige.

Premijer liga, 35. kolo

M. Junajted – Sautempton 2:2 (2:1)
Rašford 20, Marsijal 23 – Armstrong 12, Obafemi 96

Nedelja:
Vulvs – Everton 3:0 (1:0)

Himenes 45+3p, Dendoker 46, Žota 74
Aston Vila – Kristal Palas 2:0 (1:0)
Trezege 45+4, 59
Totenhem – Arsenal 2:1 (1:1)
Son 19, Alderveireld 81 – Lakazet 17
20.00 Bornmut – Lester

Subota:
Votford – Njukasl 2:1 (0:1)
Dini 52p, 82p – Gejl 23
Norič – Vest Hem 0:4 (0:2)
Antonio 11, 45+1, 54, 74
Liverpul – Barnli 1:1 (1:0)
Robertson 36 – Rodrigez 69
Šefild j. – Čelsi 3:0 (2:0)
Mekgoldrik 18, 77, Mekburni 33
Brajton – M. Siti 0:5 (0:2)
Sterling 21, 53, 81, Žesus 44, B. Silva 56

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve