Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.06.2020.

21:22

Rodrigo o "biološkoj bombi": Možda nije trebalo da igramo

Fudbaler Valensije Rodrigo rekao je da revanš utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Atalante "možda nije trebalo da se odigra" zbog širenja koronavirusa.

Izvor: MT

Autor: MT

Rodrigo o
EPA

Rodrigo je to rekao za špansku televiziju TVE, nakon što je zdravstveni zvaničnik iz Valensije rekao da je trener Atalante Đan Pjero Gasperini "bio neodgovoran" jer je doputovao u Španiju iako je imao simptome koronavirusa.

Trener kluba iz Bergama nedavno je rekao da se razboleo pre revanš utakmice u Valensiji, 10. marta i da je kasnije potvrđeno da je imao koronavirus.

"To je sada prošlost... Ali, tačno je da su mnogi igrači Valensije bili pozitivni na koronavirus, otkako je počelo testiranje", rekao je Rodrigo.

Valensija je tada saopštila da je oko 35 odsto članova ekipa bilo zaraženo novim virusom.

Stručnjaci tvrde da je utakmica odigrana 19. februara u Milanu izmedju Atalante i Valensije glavni razlog zaraze i velike smrtnosti u Bergamu, odakle je za utakmicu došlo 40.000 navijača u Milano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve