Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2020.

09:55

Titula "overena" – Zvezda se okreće Kupu

Utakmicom između Inđije i Crvene zvezde (utorak, 17h) kreće borba za drugi trofej srpskog fudbala.

Izvor: MT

Autor: MT

Titula
Foto: Starsport

Crveno-beli su uspešno odbranili titulu, pa puni elana najavljuju napad na "duplu krunu".

Poslednji put su oba domaća trofeja bila na "Rajku Mitiću" pre čak 13 godina.

Prva prepreka pred timom Dejana Stankovića je tim koji je odoleo crveno-belima na svom terenu u poslednjem susretu u februaru (1:1) i na svakom od poslednja tri dao gol Zvezdi.

Pročitajte još
Zvezda se mučila pred derbi – samo bod u Inđiji!

"Mnogo smo naučili iz te utakmice, promenili smo pristup posle tog meča i 'namestili' glavu. Ostali smo bez dva u Indjiji, ali smo mnogo dobili iz tog meča. Idemo u Inđiju da nastavimo put ka duploj kruni, to je naš zadatak i cilj od kog ne odustajemo"
, rekao je Stanković.

Zvezda je sezonu nastavila ubedljivom pobedom nad Radom od 5:0, a danas (17.00) je čeka gostovanje Inđiji u Kupu Srbije. Rival je u lošoj situaciji, pa su crveno-beli veliki favoriti s kvotom 1,15, a kvota da će pobediti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,77.
Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inđija - Crvena zvezda.

Stanković je apostrofirao drugo poluvreme iz prvenstvenog duela u Inđiji kao putokaz za trijumf u sutrašnjem meču.

"Kada sam rekao da smo mnogo naučili, tu ubrajam i sebe. Bilo je to 'krštenje' za mene i bio sam malo nervozniji nego što sam inače. Gubili smo 0:1, a ja sam želeo da okrenemo utakmicu. Drugi deo igre je bio sjajan i samo smo se mi pitali oko dešavanja na terenu", dodao je trener Zvezde.

Trener Inđije Aleksandar Janjić rekao je da je Crvena zvezda favorit u predstojećem meču četvrtfinala Kupa Srbije, ali je i istakao da će njegov tim dati sve od sebe da ispiše "novu istoriju kluba".

"Nama je zadovoljstvo što nam dolazi takav protivnik u četvrtfinalu Kupa Srbije. Ovo je treći put da igramo ove sezone protiv Zvezde i takve utakmice su i za klub, ali i za igrače veoma značajne. Na takvoj utakmici vrlo malo može da se izgubi. Uglavnom može da se dobije",
rekao je Janjić.

Inđija je poražena na tri od poslednja četiri meča.

"Zvezda je veliki favorit, a mi opet imamo svoju želju i neke svoje planove kako bismo mogli da im zakomplikujemo to što su oni favoriti. Da pokušamo da sebi stvorimo novu istoriju kluba, nešto što bi zaista ušlo u anale, a to je taj plasman u polufinale"
, dodao je trener Inđije.

Duel Inđije i Zvezde počinje u 17 časova. Preostali mečevi četvrtfinala Kupa su na programu u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve