Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2020.

20:04

Fred biciklom krenuo na potpis u Rio

Brazilac Fred potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fluminenseom, a odlučio je da u Rio de Žaneiro doputuje biciklom, što će biti i putovanje u humanitarne svrhe.

Izvor: MT

Autor: MT

Fred biciklom krenuo na potpis u Rio
Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Fred je poslednje dve godine igrao za Kruzeiro, a u nedelju je potpisao ugovor sa svojim starim klubom Fluminenseom.

On je već u ponedeljak krenuo iz mesta Kongonhas, 80 kilometara udaljenog od Belo Horizontea i biciklom će preći 600 kilometara do Rija, u sklopu "Tur d' Fred".

U pratnji ekipe i svog trenera za ovaj poduhvat, Fred će voziti malim i zemljanim putevima, pošto želi da izbegne teretni saobraćaj na glavnim putevima, ali i okupljanje navijača.

Putovanje će trajati pet dana, a Fred želi da pomogne 4.000 siromašnih porodica tako što će im nabaviti hranu i neophodne proizvode, ali i prikupiti novac.

On je rekao da će ponuditi korpu sa hranom za svaki pređeni kilometar i pokrenuo je akciju putem interneta za donacije ugroženom stanovništvu, teško pogođenom pandemijom korona virusa.

Njegov cilj biće dolazak u trening centar Fluminensea.

Olimpijski odbojkaški šampion iz 2004. godine Nalbert ponudio je Fredu da ga prati nekoliko kilometara, iako je, kako je rekao, navijač Flamenga, velikog rivala Fluminensea.

Fred (38) je karijeru počeo u Atletiko Mineiru, igrao je za Lion, Kruzeiro i Fluminense, sa kojim je od 2009. do 2016. godine osvojio dve šampionske titule. Sa Lionom je osvojio šest trofeja, od kojih tri šampionske titule.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 39 utakmica, postigao 18 golova i osvojio Kup Amerike (2007) i Kup Konfederacija (2013).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve