Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.06.2020.

10:23

Aca Bulić se vraća u srpski fudbal

Nekadašnji predsednik Zajednice superligaša i prvi čovek FK Železnik Dragan Aca Bulić se vraća u srpski fudbal.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Aca Bulić se vraća u srpski fudbal
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kako prenosi "Sportski žurnal", Bulić je dobio ulogu menadžera u Radničkom s Novog Beograda čiji je predsednik njegov mlađi brat Đorđe.

Radnički je član Srpske lige Beograd, trećeg ranga srpskog ligaškog fudbala.

"Nisam još definitivno odlučio, ali 90% sve oko prvog tima preuzeće Aca Bulić sa svojim stručnim štabom", rekao je Đorđe Bulić.

"Aca će imati široka, menadžerska ovlašćenja, poptu Aleksa Fergusona svojevremeno u Mančester junajtedu. Takvih primera u našem fudbalu nema, svakako biće više od običnog trenera. Ostaje samo da preciziramo u kom smeru ćemo da se krećemo. Treba da odlučimo da li će sastav prvog tima činiti isključivo deca iz naše omladinske škole ili ćemo da se pojačamo s nekolicinom iskusnih igrača", dodao je prvi čovek novobeogradskog Radničkog.

Železnik je pod vođstvom Bulića osvojio Kup Srbije i Crne Gore 2005. godine pobedom nad Crvenom zvezdom 1:0, golom u 90. minutu.

Deset godina kasnije "lavovi" su ugašeni, tačnije fuzionisali su se uporavo sa pomenutim Radničkim.

Bulići su sinovi nekadašnjeg člana beogradskog podzemlja Jufusa "Juse" Bulića, koji je ubijen u atentatu 1998. godine.

Aca Bulić je 2012. priveden u okviru istrage bombaškog napada na kuću Dragana Stojkovića Piksija u okolini Niša, za koji je bio osumnjičen član njegovog obezbeđenja Igor Dragojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve