Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2020.

08:16

"Votka i viski su me umalo koštali života, lutao sam zemljom“

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Rusije Roman Širokov ispričao je kako je u mlađim danima imao velikih problema sa alkoholom.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Epsilon/Getty Images

On se prisetio dana kada je imao 21 godinu i više vremena bio za šankom, nego na fudbalskom terenu.

Tada je bio fudbaler CSKA iz Moskve, koji ga je u jednom trenutku poslao na pozajmicu u Torpedo.

"Tada sam imao ozbiljnih problema, votka i viski su me umalo koštali života. Ali sam shvatio da sam u nevolji i da ne želim da umrem mlad", prisetio se Širokov, kasnije fenomenalni vezista.

"Bio sam strašno razočaran tom pozajmicom, a onda mi je u posetu došao jedan prijatelj. Izašli smo na piće, a zatim sam dva meseca lutao zemljom, pio viski i votku. Svašta smo radili, a mnogo toga se i ne sećam".

Oca je izgubio sedam godina pre toga, a majka je morala da radi dva posla kako bi Romanu obezbedila uslove za fudbalski razvoj.

"Njoj nije bilo jasno što se sa mnom događa. Nakon dva meseca pijančenja CSKA je odlučio da me pošalje na služenje vojnog roka. Tamo sam krečio zidove i morao sam da kopam rovove. Živeli smo u barakama, a svaki dan ustajanje je bilo u šest sati".

Sve se promenilo kada je upoznao buduću suprugu Katju.

"Brak sa njom je zaustavio moj ponor. Više ne pijem, spasio sam se!", zaključio je Širokov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve