Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.05.2020.

10:59

Red Bul širi fudbalsku imperiju na Rusiju?

Kompanija Red Bul planira da dodatno proširi svoju fudbalsku imperiju kupovinom još jednog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Red Bul širi fudbalsku imperiju na Rusiju?
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešic je u fudbal ušao 2005. kupovinom tadašnje SV Austrije, a sadašnjeg Red Bul Salcburga.

Četiri godine kasnije je preuzeo nemački Lajpcig koji je u međuvremenu stigao do Lige šampiona.

U međuvremenu je kupio Njujork Metrostars i osnovao NY Red Bul, da bi ubrzo osnovao i Red Bul klubove u Brazilu i Gani i tako pokrio još dva kontinenta.

Matešic nema nameru da se zaustavi pa planira da svoje fudbalsko carstvo sada proširi i na istok. Doduše, posle Evrope, Severne i Južne Amerike i Afrike još nije u planu Azija, ali je blizu.

Kako prenose ruski mediji, Red Bul je jedan od zainteresovanih investitora u klub Ufa. Izvršni direktor Ufa Roman Nagučev je otkrio da ima na stolu dve ponude za klub čija je cena 4.000.000 evra.

Osim Red Bula, zainteresovan je njegov najveći "rival" na tržištu, Arapi koji su vlasnici franšize Siti (Mančester, Melburn, Njujork).

Međutim, ruski analitičari tvrde da Nagučev naginje ka Austrijancima jer smatraju da je na dugoročnom planu bolje prodati klub Red Bulu jer poseduje mrežu akademija po svetu i ne oslanja se samo na ulaganje novca u skupe zvezde.

Ufa je u trenutku prekida sezone u ruskoj Premijer ligi bila na devetom mesto među 16 učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve