Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2020.

16:54

Udar i na Real – Joviću manje od 5.000.000€

Pandemija koronavirusa zadala je jak ekonomski udarac mnogim klubovima, toliko da čak i Real Madrid planira da smanji plate fudbalerima.

Izvor: MS

Autor: MS

Udar i na Real – Joviću manje od 5.000.000€
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Iako je prvobitni plan kraljevskog kluba bio da ostave postojeće zarade, duga pauza čelnike tera da dobro razmisle o promeni, piše list AS.

Isti izvor otkriva i kolike plate na godišnjem nivou imaju svi igrači, počev od mladog Federika Valverdea sa dva miliona, pa sve do najplaćenijih Gereta Bejla i Edena Azara (14,5 miliona).

Na deobi 14. mesta je mladi srpski fudbaler Luka Jović sa platom od pet miliona, koliko ima još Danijel Karvahal koji dugo nastupa za Madriđane.

Odmah iza Jovića su Ferlan Mendi i Eder Militao, takođe letošnja pojačanja, a ispred znatno iskusniji Rafael Varan i Isko Alarkon.

Ukupno Real troši astronomskih 284 miliona evra na plate igrača na godišnjem nivou, ali bi to uskoro trebalo da se promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve