Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2020.

09:03

Širer: Bio sam 90 odsto siguran da idem u Mančester

Legendarni napadač Njukasla Alan Širer prisetio se momenta kada je, umesto među svrakama, umalo završio u Mančester junajtedu.

Izvor: SS

Autor: SS

Širer: Bio sam 90 odsto siguran da idem u Mančester
Photo by Stu Forster/Getty Images

Bilo je to 1996. godine nakon uspešnih epizoda u Sautemptonu i Blekburnu.

Na "raskrsnici" karijere su bila moguća dva puta – jedan koji je vodio u Njukasl Kevina Kigena, a drugi na Old traford gde je menadžer bio Ser Aleks Ferguson.

"Pričao sam sa Kigenom i Fergusonom istog dana. Video sam Kigena ujutru i razgovori su zaista prošli veoma dobro", prisetio se Širer u razgovoru sa Garijem Linekerom.

"Kevin je onda otišao i došli su ljudi iz Mančestera, a sa njima je bio Ser Aleks. Prvo pitanje mu je bilo da li je došao prvi ili drugi. Rekao sam mu da je drugi na šta je odgovorio kako onda nema šanse".

Namera Aleksa Fergusona je bila da prvi razgovara sa napadačem, kako bi ga lakše privoleo da dođe u Junajted.

"Bio je razočaran jer nije došao prvi. Razgovori su prošli dobro, bili su pozitivni i bio sam impresioniran onime što je rekao. Morao sam da odlučim i bio sam 90% siguran da idem u Mančester Junajted".

Ali, to se nije desilo.

"Zvao me opet Kigen i hteo je opet da me vidi i onda sam pomislio da idem nazad u Njukasl. To je klub za koji sam uvek navijao. Ne žalim, uradio bih isto ponovo. Fergusonu sam ostavio poruku na koju nikada nisam dobio odgovor", ispričao je Širer.

Kasnije je punu deceniju proveo na Sent Džejms Parku i tamo postao najbolji strelac u istoriji Premijer lige sa 260 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve