Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.02.2020.

16:51

"Milošević je zaboravio da postojim, nije ga zanimalo ni šta radim na treningu"

Norveški fudbaler Musa Ndžaj otkrio je zanimljive detalje o boravku u ekipi Partizana.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ndžaj je 2019. godine došao u redove crno-belih, a posle godinu dana je nedavno raskinuo ugovor – posle samo dva meča na terenu.

Jedva dvocifren broj minuta skupio je na mečevima protiv Radničkog i Crvene zvezde, a sada za norveške medije otkriva šta se desilo tokom boravka u Srbiji.

"Posle mesec dana sam se povredio nakon što sam došao. Klupski doktor je pogrešno postavio dijagnozu, a klub mu je dao otkaz čim su saznali, iako je tu radio 20 godina. To je bilo je**no... Posle je došao da mi se ispoveda, rekao mi je da nije on kriv", izjavio je Ndžaj i pojasnio:

"Imao sam upalu mišića, bol se protezao sve do kuka, zahvatio je kost. Morao sam na dvomesečno bolovanje kako bih se oporavio. Kad sam se vratio na teren, dosta toga se promenilo".

Ndžaj je došao dok je trener bio Zoran Mirković, dok je tada kao sportski direktor radio Ivica Iliev. Stvari su se u međuvremenu promenile.

"Trener koji me je tražio dobio je otkaz, kao i sportski direktor. Kada sam se vratio, novi šef struke je zaboravio da postojim, nije ga zanimalo ni šta sam radio na treningu", otkriva Ndžaj.

Dvadesetčetvorogodišnji krilni napadač je zatim "izboksovao" pozajmicu u Od, ali ga je tu zadesila nova nesreća – nova povreda.

Kako kaže, u Partizanu nisu bili ni obavešteni o njegovom fizičkom stanju, a problem je postojao i vezano za finansije.

"Dugovali su mi novac. Dosta novca. Podneo sam žalbu FIFA i imali su tri dana da raskinu ugovor sa mnom i da mi isplate novac koji su mi dugovali. Kada su me isplatili rešio sam da uđem u dijalog sa trojicom direktora i advokatom. Iako sam oko sebe imao dobar tim ljudi, odlučio sam da sam odem na sastanak. To mi je sve izgledalo suludo, ali oni su mi garantovali da se ovakva situacija nikada neće ponoviti".

Ndžaj i Partizan su se dogovorili oko intenzivnih tretmana koji bi mu pomogli da se što pre oporavi i zaigra fudbal, ali promene u odnosu sa trenerom (Savom Miloševićem) nije bilo.

"Rekao sam im da će ili da mi dopuste da se oporavim preko leta i da me onda puste na pozajmicu ili prodaju, ili ćemo odmah da raskinemo ugovor", otkriva Ndžaj, koji dodaje da mu je Partizan isplatio deo ugovora koji je trebalo da važi do 2022. godine.

I pored svega, zaključak je sledeći.

"Dosta toga sam naučio tokom boravka u Srbiji i ne žalim što sam došao u Partizan. Da se radilo samo o novcu ostao bih. Verovatno nigde ne bih bio bolje plaćen nego što sam bio tamo. Ali, moram da razmišljam o svojoj karijeri. Dovoljno sam zaradio kako bih mogao da se fokusiram na karijeru"
, podvukao je Ndžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve