Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.02.2020.

20:15

Barselona preživela "pakao" San Paola!

Fudbaleri Napolija i Barselone odigrali su nerešeno 1:1, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: MT

Autor: MT

Barselona preživela
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Domaći su do prednosti stigli u 30. minutu preko Drisa Mertensa, da bi Katalonci izjednačili u 57. minutu preko Antoana Grizmana.

Ekipa Đenara Gatuza je u poslednje vreme podigla formu, slavila na šest od sedam utakmica, ali na ovom susretu nisu uspeli da dođu do kapitala koji bi im značio mnogo u revanšu.

Izabranici Kikea Setjena odigrali su jako loše prvo poluvreme u kojem nisu uspeli da šutnu u okvir gola Davida Ospine.

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga. Očekivano, Katalonci su bili ti koji su imali više lopte u nogama, dok su domaćih strpljivo čekali svoju šansu iz kontranapada.

Dočekali su je u 30. minutu, kada je mrežu Ter Štegena pogodio Dris Mertens, čime se izjednačio sa Marekom Hamšikom na večnoj listi strelaca napuljske ekipe.

Po desnoj strani sjajno je prošao Pjotr Zjelinski, a potom lepo pronašao omalenog Belgijanca na drugoj strani kaznenog prostora.

Mertens je prihvatio pas, a zatim preciznim i odmerenim udarcem loptu poslao u gornji levi ugao gola Blaugrane.

Barsa je u završnici prvog dela jalovo napadala, a Napoli je umalo preko Manolasa, iz drugog pokušaja na utakmici, stigao do pogotka. Ipak, Grk je u 42. minutu bio neprecizan iz teške pozicije, pa se na veliku pauzu otišlo rezultatom 1:0.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, bez većih uzbuđenja.

U 50. minutu Buskec je neoprezno startovao nad Mertensom, što je za posledicu imalo to da je Belgijanac morao da napusti teren, dok će zadnji vezni Katalonaca propustiti revanš.

Barselona je prvi put u okvir gola domaćih šutirala u 57. minutu i odmah postigla pogodak.

Mesi i Vidal su razmenili pasove, da bi Buskec jednom loptom "probio" čitavu defanzivnu liniju domaćih. Nelson Semedo je rutinski uposlio Grizmana, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Ospinu. Taj gol pogledajte OVDE.

Napoli više nije imao šta da čeka, morao je da krene ofanzivno. U 61. minutu Insinje je prošao pored Pikea i Vidala, ali je njegov udarac iskosa završio pravo u rukama Ter Štegena.

Samo dva minuta kasnije i Kaljehon je promašio veliku šansu, ali se nemački golman i tom prilikom istakao pravovremenom intervencijom.

Do kraja meča nije bilo velikih prilika, ali je Arturo Vidal stigao da zaradi crveni karton, nakon starta nad Marijom Ruijem, a zatim i "koškanja" sa istim.

Revanš je na programu 18. marta u Barseloni.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve