Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.02.2020.

16:13

"Fudbal će pobediti sve"

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin izjavio je da je pristao da pomogne Grčkoj u suzbijanju nasilja i korupcije u fudbalu.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Milos Bicanski/Getty Images

Čeferin se sastao s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom sa kojim je potpisao sporazum o pružanju pomoći Fudbalskom savezu te zemlje.

U dokumentu, u koji je agencija AP, imala uvid, navodi se da će UEFA u roku od tri meseca od potpisivanja izjave o namerama izraditi studiju o unapređenju grčkog profesionalnog fudbala.

"Doneli smo odluku da grčki fudbal očistimo zauvek i vrlo se radujemo vašoj pomoći u tom procesu", rekao je Micotakis predsedniku Uefa.

Micotakis je prošlog meseca upozorio da će zatražiti i izbacivanje grčkih klubova iz evropskih takmičenja, pa čak i suspenziju lige ako vodeći klubovi ne potpišu plan reformi koji ima za cilj zaustavljanje nasilja povezanog s utakmicama i široko rasprostranjene korupcije.

Čeferin je rekao da mu je drago što je dobio uveravanja da će Vlada Grčke pružiti samo podršku u reformama

"Mislim da će fudbal rešiti probleme sam, ali uz našu pomoć", rekao je Čeferin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve