Nova vest
Fudbal

Petak, 21.02.2020.

16:30

"Ćutao sam i trpeo bol, ubio bih one koje varaju u fudbalu"

Savo Milošević, trener Partizana, prokomentarisao je odluku UEFA da izbaci Mančester siti iz Lige šampiona na dve godine.

Izvor: PT

Autor: PT

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Šef struke crno-belih radio je u UEFA i novinare je zanimalo kakav je njegov ugao gledanja na to kada neko ne poštuje fer plej.

"Jako je teško komentarisati, a da ne znam detalje. Ukoliko je Siti zaista prekršio finansijski fer plej to će vreme pokazati, onda sam za to da budu kažnjeni i ovako i još žešće, ne samo oni nego bilo ko. Jer smo ovde u Srbiji osetili na svojoj koži te kazne kada je u pitanju finansijski fer plej UEFA i FIFA i ne znam zašto bi neko drugi bio povlašćen", rekao je Milošević novinarima.

Milošević isto tako kaže da ne veruje da je Siti jedini kršio pravila prethodnih godina.

"Pričam ukoliko je to zaista tako. Ovde ima različitih naznaka, meni je teško da poverujem da su radili neke stvari na tom nivou i da su dozvolili sebi da dođu u tu situaciju I da su dozvolili sebi da dođu u ovu situaciju. I ako jesu, ne mogu da se otmem utisku da drugi nisu. Ne mogu da verujem da je jedino Siti vodio takvu politiku od tih velikih klubova, a da drugi nisu i da su čisti 100 odsto. Može biti da služe za primer, ali ni to mi se ne dopada".

Savo ističe da bi bio mnogo suroviji od FIFA i UEFA.

"Generalno sam surov kada su te stvari u pitanju. Ako ostvarujete prednost u odnosu na rivale, a da to nije dozvoljeno, doping, ili dogovori, ono što smo imali u Italiji pre 5-6 godina, u tom slučaju sam za kazne, gde bih bio daleko suroviji. Ja sam 17 godina bio profesionalac i nisam aspirin popio, već sam ćutao i trpeo bol, ako neko drugi to ne poštuje, ja sam u stanju da ga ubijem. Ono što FIFA i UEFA daje za kazne, ja bih bio mnogo suroviji", zaključio je Milošević.

Opširnije izjavu Miloševića pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve