Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.02.2020.

10:58

Vitas nikad nije izgubio "večiti" derbi: Kod nas, dece ovog kluba, pripadnost je izraženija

Partizan nije bio preterano aktivan na tržištu fudbalera proteklog januara, ali je u Humsku stiglo jedno važno pojačanje.

Izvor: B92

Autor:B92

Vitas nikad nije izgubio

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja, crno-beli dres je konačno obukao štoper Uroš Vitas.

Vitas je došao u Partizan iz Kazahstana gde je poslednji meč odigrao početkom novembra.

"U ovakav klub ne možete doći, a da niste na fizičkom maksimumu. Možda je potrebna sedmica-dve da uhvatim ritam, kako bih shvatio šta se traži. To mi fali u ovom trenutku", rekao je Vitas za klupsku emisiju "Partizan News".

Crno-beli su godinama "jurili" bivšeg štopera Rada.

"Tri godine konstantno, u svakom prelaznom roku, bilo je kontakata i priča, ali ovo je pravi trenutak za angažman. Sad sam u najboljim igračkim godinama, brzo ću se prilagoditi".


Vitas je došao da pojača konkurenciju u odbrani gde se Milošević jesenas uglavnom oslanjao na štoperski tandem Strahinja Pavlović-Bojan Ostojić.

"Protiv Ostojića sam igrao, a malog Pavlovića pratio i stalno govorio kako je, uz Nikolu Milenkovića, jedan od najvećih Partizanovih talenata poslednjih godina. Želim mu da nastavi ovim putem, vredan je momak".

Odgovara mu sistem igre koji forsira trener Savo Milošević.

"Milošević hoće brz i moderan fudbal, koji zahteva fizičke predispozicije na maksimali. Brzo ću se uklopiti u taj sistem, jer sam na njemu odrastao. Osim toga, trenirao me je u Radu Marko Nikolić, imao je sličan, da ne kažem isti, stil igre. Uz njega sam stasao kao fudbaler, takav stil mi odgovara i neće biti problema"
.

Vrlo brzo nam dolazi "večiti" derbi koji će svakako obeležiti prolećni deo prvenstva. Vitas ima iskustva, ali iz mlađih kategorija Partizana.

"Moja generacija nikad nije izgubla večiti derbi. Nadam se da će tako ostati i u prvom timu. Uz dužno poštovanje svima, kod nas, dece ovog kluba, pripadnost je izraženija. Znaju to Jojić, Brašanac i ostali. Ako kod drugih izlazak na teren u dresu Partizana proizviodi leptiriće u stomaku, onda su kod nas leptiri", zaključio je Vitas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve