Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.02.2020.

08:45

"Biće cirkus ako Siti osvoji Ligu šampiona"

Fudbalski klub Mančester siti najavio je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani nakon što ih je UEFA izbacila iz Lige šampiona na dve godine.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Michael Regan/Getty Images

"Građani" su kažnjeni zbog malverzacija sa sponzorskim ugovorima i nepoštovanju finansijskog fer-pleja, zbog čega neće biti u mogućnosti da igraju elitno takmičenje u naredne dve sezone.

Ipak, Siti je i dalje prisutan u Ligi šampiona, a u osmini finala ih očekuje Real Madrid.

"UEFA bi sve dala da ih Real izbaci. Ne mogu da verujem da ih nisu odmah izbacili iz Lige šampiona. Pa biće cirkus ako je Siti ove sezone eventualno osvoji. Gvardioli će svi odmah govoriti da su je osvojili varanjem i umanjivaće se taj rezultat koji bi sam po sebi bio fantastičan", rekao je Džejmi Karager, bivši fudbaler Liverpul, a sada stručni konsultant na britanskim TV stanicama.

"Tim igračima ne bi smelo da padne na pamet da odu iz Sitija. Zarađuju po 300.00 nedeljno, a plaćeni su za ono što nisu smeni biti plaćeni jer je klub varao. Bili su fantastični u prvenstvu, ali u Evropi nisu", dodao je Karager.

Prvi meč Real Madrida i Mančester sitija na programu je 26. februara na Santiago Bernabeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve