Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.02.2020.

23:32

Džerardov Liverpul i Murinjov Junajted će ipak osvojiti Premijer ligu?

Mančester siti bi pored izbacivanja iz Lige šampiona na dve sezone mogao da bude kažnjen i oduzimanjem titule domaćeg prvaka iz 2014. godine.

Izvor: MT

Autor: MT

Džerardov Liverpul i Murinjov Junajted će ipak osvojiti Premijer ligu?
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Naime, poput UEFA koja je naišla na slučajeve kršenja finansijskog fer-pleja, tako i Premijer liga istražuje da li je bilo nepravilnosti u periodu od 2012. do 2016. godine.

Te 2014. "građani" su završili na čelu tabele, samo dva boda ispred drugoplasiranog Liverpula, tako da ne treba isključiti mogućnost da se upravo "redsima" dodeli titula iz te sezone.

To bi praktično moglo da znači da će legendarni Stiven Džerard, retroaktivno, ipak osvojiti titulu u Premijer ligi.

Ipak, istraga još uvek traje, tako da Džerard ne želi da se raduje pre vremena.

"Treba čekati i videti. Jasno je da su već dobili tešku kaznu, ali sledi žalba tako da treba pričekati. Onda treba videti šta će Premijer liga... Jako me zanima šta će se dogoditi. Trenutno, Siti je prvak i čestitam im na tome. Dok ne dobijemo više informacija, ne mogu da komentarišem", rekao je Džerard, sadašnji trener Rendžersa.

Džerard je praktično čitavu karijeru proveo u Liverpulu, za koji je nastupao u periodu od 1998. do 2015. godine.

Sa redsima je osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA, dva FA kupa, tri Liga kupa, ali ne i Premijer ligu.

Siti je od 2012, od kada se ispituje njegovo poslovanje, titulu osvojio još i u sezonama 2017/18 i 2018/19.

To bi moglo da znači i da Žoze Murinjo, koji je 2018. predvodio Mančester junajted do 2. mesta, mogao na svoj konto stavi još jednu premijerligašku titulu, što bi mu bila četvrta u karijeri.

Podsetimo, prošle sezone, drugoplasirani tim je bio Liverpu, tako da bi "redsi" mogli da dođu do titule prvaka i pre nego što su očekivali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve