Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.01.2020.

18:24

Dalić o grupi na EP: Spremni smo za sve, Engleska favorit turnira

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić prokomentarisao je grupu na Evropskom prvenstvu u kojoj bi mogla da bude Srbija.

Izvor: MS

Autor: MS

Dalić o grupi na EP: Spremni smo za sve, Engleska favorit turnira
(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Hrvati će u D grupi u Londonu i Glazgovu igrati protiv Engleske i Češke, dok bi treći rival mogao da bude Srbija ako prođe preko plej-ofa Lige nacija.

Srbija da bi izborila plasman na EURO 2020. mora da pobedi Norvešku u Oslu, a potom Izrael ili Škotsku u Beogradu.

"Engleska je favorit prvenstva, utakmica protiv te selekcije biće veliki izazov. Imaju veliku prednost igranja kod kuće, ali i to će im doneti dodatni pritisak, s čime se nije uvek lako nositi. Uspeli smo da ih pobedimo 2007. godine na Vembliju i nadam se da ćemo uspeti još jednom", rekao je Dalić u intervjuu za sajt FIFA, a onda izanalizirao ostale protivnike u grupi.

"Engezi nisu jedini u grupi, moramo da budemo spremni za vrlo solidnu Češku, kao i za teškog trećeg suparnika. Naš će cilj biti plasman u sledeću rundu takmičenja, a zatim da pokušamo ponovno da prenesemo čari iz Rusije u nokaut fazu. Nismo među favoritima, ali na EP stižemo verujući da svakoga možemo pobediti".

Dalić se osvrnuo i na lošu fudbalsku infastrukturu u Hrvatskoj.

"Začuđuje što finalisti Svetskog prvenstva nemaju jedan odgovarajući stadion u Zagrebu gde igramo većinu naših utakmica. Naša fudbalska infrastruktura uopšte je vrlo loša i potpuno ispod nivoa koju hrvatski fudbal zaslužuje. Naši navijači, ekipa, igrači, treneri - svi zaslužujemo više ulaganja u fudbal jer će nam biti teško ići u korak s drugim zemljama koje više ulažu", "poentirao" je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve