Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.01.2020.

04:00

"Ed Vudvord će umreti" VIDEO

Grupa od 20-30 navijača napala je kuću direktora Mančester junajteda Eda Vudvorda, prenosi BBC.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Jan Kruger/Getty Images

Navijači su bakljama gađali vrata velike kapije u Češiru dok su uzvikivali: "Ed Vudvord će umreti".

Vudvord, koji je oženjen i ima dvoje dece, nije bio u kući u tom trenutku.

Mančester junajted je saopštio da će svako ko je učinio kriminalno delo i upao na tuđi posed budi doživtno kažnjen.

"Navijači koji izražavaju mišljenje je jedna stvar, nanošenje štete s namerom da se ugrozi nečiji život je druga. Nema opravdanja za ovo. Znamo da će se fudbalski svet ujediniti s nama dok radimo sa policijom Mančestera na identifikovanju učesnika ovog napada"
, saopštio je klub sa Old Traforda.

Vudvord je već godinama na meti kritika navijača Mančester junajteda, ali su stvari kulminirale u poslednjih nekoliko nedelja.

Junajted je tek peti u Premijer ligi sa čak 33 boda iza lidera i najvećeg rivala Liverpula, a za to navijače najviše krive upravo direktora koji vodi glavnu reč o transferima.

Navijači su na poslednje dve utakmice, u porazu od Barnlija u ligi kod kuće i ubedljivoj pobedi u Tranmereu u FA Kupu na gostovanju, pevali istu pesmu o Vudvordu i konstantno zahtevali odlazak vlasnika porodice Glejzer.

Vudvord je bio savetnik Glejzera u procesu preuzimanja vlasništva nad klubom 2005. godine, nakon čega je postao član uprave "Crvenih žavola".

Junajted u sredu gostuje gradskom rivalu Sitiju u revanšu polufinala Liga kupa. "Građani" su u prvom meču na Old Trafordu bili ubedljivi sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve