Nova vest
Fudbal

Subota, 25.01.2020.

16:28

Butulija: Neće biti lako, ali verujem u naš tim

Košarkašica Srbije Dajana Butulija izjavila je da s nestrpljenjem čeka kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, sledećeg meseca u Beogradu.

Izvor: SN

Autor: SN

Butulija: Neće biti lako, ali verujem u naš tim
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Dobro sam, malo sam i odmorila od košarke, za sada živim na Havajima i tamo treniram sama za sebe. Jedva čekam da se okupimo i krenemo u nove izazove", rekla je Butulija na početku razgovora za Tanjug.

Plejmejkerka srpske reprezentacije objasnila je i kako je izgledao taj drugačciji period u njenoj karijeri.

"Sad sam se već i zaželela prave košarke. Bilo mi je potrebno da se odmorim od nekih novih klubova i trenera. Prijalo mi je ovo i drago mi je što sam u dobroj formi i što sam trenirala i bolje i više nego da sam u nekoj ekipi. Jedva čekam da vidim saigračice i da se opet borimo za nešto što nam je veoma važno",
rekla je Butulija.

Aktuelne osvajačice evropske bronze na kvalifikacionom turniru u Beogradu pokušaće da izbore olimpijsku vizu za Tokio, a rivali će im biti SAD, Nigerija i Mozambik.

"Kao neko ko je u košarci, znam kakve su to ekipe. Neće biti lako, iako ljudima Nigerija i Mozambik zvuce kao nekošarkaške zemlje. Reprezenatacija Nigerije sastavljena je od igračica koje igraju u najboljim ekipama u Evropi. Igraju veoma dobro i jak su tim. Neće biti ni malo lako, to stvarno nije fraza. Fizički i tehnički su dobra ekipa. Reprezentacija Mozambika je već dugo zajedno, pripremaće se za ove kvalifikacije mesec dana, a mi ćemo imati pet dana. Za SAD ne treba ni da pričam, dolaze u najjačem sastavu. Ja se radujem zbog toga što ćemo igrati protiv najboljih igračica na svetu i što će publika u Srbiji imati priliku da ih vidi uživo",
kaže Butulija.

Grupa u Beogradu je specifična, pošto su SAD kao šampion sveta već izborile vizu za Tokio, pa će dva tima iz te grupe obezbediti plasman na OI.

Za to će praktično biti potrebna jedna pobeda u grupi, a Butulija je upitana koliko je to otežavajuća ili olakšavjauća okolnost za Srbiju.

"Navikli smo da smo pod prikiskom i da tada izvlačimo maksimum. Ne verujem da će sada bilo ko imati neki pritisak. Mnogo će nam značiti što igramo kod kuće, jer smo nekako navikle da igramo pred domaćom publikom i znamo da koliko nam snage daju. Mislim da će biti veoma teško, ali verujem u saigračice, Marinu (Maljković), naš stručni štab. Iskreno se radujem i mislim da će sve na kraju biti dobro", rekla je Butulija.

Pred domaćim navijačima u Zrenjaninu i Beogradu prošlog leta osvojena je bronza, a organizator srpskog tima očekuje da i ovaj put navijači od 6. do 9. februara ispune halu "Aleksandar Nikolić".

"Pozivam ljude da dođu, mnogo su nam značili na EP. Mnogo će nam značiti i sada. Volela bih da ljudi ponovo prepoznaju našu borbenost i našu želju kada igramo za Srbiju i da nam pomognu od 6. do 9.februara", zaključila je Butulija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d