Nova vest
Fudbal

Petak, 13.12.2019.

10:15

"Previše sam jeo i pio – trebalo je neko da mi udari šamarčinu"

Španski fudbaler Roberto Soldado otkrio je malo poznate detalje iz svog života i karijere.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Michael Regan/Getty Images

On je ponikao u omladinskoj školi Real Madrida, a za drugi tim "kraljevskog" kluba u periodu od 2002. do 2006. postigao je 63 gola na 120 utakmica.

Ipak, u prvoj ekipi Madriđana nije uspeo da se dokaže, a za dve godine odigrao je samo 16 mečeva.

"Ono što sam doživeo sa Galaktikosima bilo je neverovatno. Bio sam klinac i previše ’zelen’ da bih iskoristio tu situaciju na pravi način, a nisam bio ni psihički spreman za tako nešto", rekao je Soldado.

Soldado ističe da je on isključivi krivac za to što nikada nije uspeo da napravi karijeru u velikom Realu.

"Trebalo je neko da dođe i da mi udari šamarčinu, reći mi da se trgnem, da radim više. Jednostavno, nisam vodio računa o sebi. Previše sam jeo i pio. Ako biste mi dali čašu vina, popio bih to, ali onda bih uzeo još jednu. Sada bih možda popio jednu čašu i otišao kući", dodao je Soldado.

Soldado je bio toliko nestašan, da su njegovi roditelji morali da se presele iz Valensije u Madrid.

"Kada sam imao 18 godina, otišao sam od kuće. Živeo sam sa još dvojicom mladih igrača. Bilo je situacija da mi neko u jedan posle ponoći kaže ’Što ne bismo otišli na piće’, ja bih prvi bio spreman na akciju. Kasnije su došli moji roditelji da žive sa mnom, kako bih se doveo u red, oženio i postao otac", zaključio je Soldado.

Soldado je u karijeri igrao za Osasunu, Hetafe, Valensiju, Totenhem, Viljareal i Fenerbahče, a trenutno je član Granade. Za reprezentaciju Španije odigrao je 12 utakmica i postigao sedam golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve