Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.12.2019.

15:13

Venger: Osećao sam kako polako gubim kontrolu u Arsenalu

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger proveo je pune 22 godine na klupi londonskog kluba.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Venger: Osećao sam kako polako gubim kontrolu u Arsenalu
Photo by Christian Alminana/Getty Images

Od 1996. kada je došao do 2018. godine, francuski stručnjak je osvojio tri pehara u Premijer ligi, sedam trofeja FA Kupa i doveo je tim do finala Lige šampiona 2005.

Ipak, Venger je otkrio kako je pred kraj njegovog boravka na "Emirejtsu" osetio kako posetepeno gubi kontrolu nad situacijpom, a objasnio je i u čemu se to najbolje videlo.

"Ovih dana veličina kluba sprečava da imate uspostavljenu tu kulturu pružanja maksimuma u igri. Kada sam stigao u klubu, tamo je bilo80 ljudi. Kada sam napustio Arsenal, tamo je bilo 750 ljudi".

"Kada imate 750 ljudi u jednoj organizaciji, svako od njih misli samo na sebe pre nego o tome kako da se učini napredak", rekao je Venger za "So Foot".

On je objasnio kako se to odražava na funkcionisanje celog kluba.

"Uvek sam se pitao, kako zadržati stalno tu želju da se igra najbolje? Kada imate tu 150 ljudi, imate i dalje tu humanu stranu. Znate imena supruga igrača i osoblja, kako im se zovu deca. Najviše žalim što je Arsenal od te humane zajednice, stigao do nehumane u administrativnom smislu, postao je pretežak".

"Sve se ubrzalo. Pre deset godina, videli biste igrača, dali mu trenerku i on bi postao deo vašeg tima.To vreme je prohujalo s vihorom. Sad ako vam je potreban fizioterapeut morate da prođete kroz 300 aplikacija. Na taj način sam osetio kako mi kontrola nad volanom u Arsenalu izmiče iz ruku", zaključio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve