Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.12.2019.

19:00

Žander izbacio Zvezdu iz Evrope!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su poraženi od Olimpijakosa.

Izvor: LN

Autor: LN

Žander izbacio Zvezdu iz Evrope!
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

U poslednjem kolu Grupe B Lige šampiona crveno-beli iz Pireja su savladali šampiona Srbije sa minimalnih 1:0.

Zvezdi je odgovarao nerešen rezultat i imali su ga sve do 87. minuta, kada je kardinalnu grešku napravio rezervista Žander.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Momak koji je pet minuta ranije ušao umesto Rodića neprirodno je postavio ruku kod intervencije koja je trebalo da prođe bez komplikacija i doneo penal domaćinu koji je realizovao El Arabi.

Utakmicu je obeležio i veliki broj prilika za Olimpijakos, ali i promašen penal Tomanea u 44. minutu kojim je Zvezda mogla da praktično obezbedi treće mesto i Ligu Evrope.

Meč je počeo bratskim navijanjem pristalica jednog i drugog kluba, koji su prethodno obišli Atinu i zajedno, uz pesmu, došli na stadion.

Vrela atmosfera sa tribina nije prenesena na meč i obe ekipe su rezervisano ušle u isti, bez previše rizika i uz iznadprosečan broj grešaka.

U prvih 15 minuta obe ekipe su imale po jednu polupriliku, a onu za Zvezdu propustio je Vukanović.

Marko Gobeljić je bio verovatno najbolji igrač Zvezde tokom cele utakmice – i ofanzivno i defanzivno – a prvi put se istakao u 23. minutu. On je tada pravo niotkuda dotrčao i sa leđa izbio loptu Podenseu koji je imao otvoren put ka golu.

Narednu šansu videli smo u 27. minutu, na drugoj strani terena. Srpski predstavnik je tada imao kontru 3 na 2, ali je Marin jako sporo odreagovao.

Olimpijakos je krenuo da pritiska Zvezdu u drugoj trećini prvog poluvremena. Kontrolisao je posed i ritam meča i prilike su polako krenule da se ređaju, ali je do gola prva mogla Zvezda.

U 41. minutu sve oči su bile uprte u sudiju Orsata, pošto je Marin oboren u kaznenom prostoru. Na travu ga je srušio Giljerme i Italijan je doneo pravednu odluku.

Loptu je na belu tačku stavio Tomane i – pogodio prečku. O toj situaciji mogli ste da čitate OVDE.

Dobra igra iz završnice prvog poluvremena nije pomogla gostima u drugom, pošto je Olimpijakos krenuo sa ofanzivom od samog starta.

Sve jače i jače su napadali Pirejci, ali je, na sreću po crveno-bele, briljirao Milan Borjan.

Uživo prenos meča mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

U 54. minutu je odbranio odličan šut Giljermea, pet minuta kasnije od El Arabija ga je spasla stativa, a u 63. minutu je ponovo zablistao reprezentativac Kanade – skinuvši zicer Podenseu.

Olimpijakos je nastavio da stvara šanse i odličnim kombinovanjem u drugoj trećini terena došao do šanse u 70. minutu. Podense je šutirao pored Borjana, ali i metar pored desne stative.

Sudbonosni momenat desio se u 79. minutu, a toga niko nije tada ni bio svesta.

Rodić se požalio na grčeve, a tri minuta kasnije Vladan Milojević je napravio poslednju izmenu – na teren je ušao Brazilac Žander.

Žander je bio veliki tragičar pet minuta kasnije, kada je neobjašnjivo ispružio ruku i ostavio sudiji Orsatu lak posao - da dosudi penal za Olimpijakos.

Borjan nije mogao i penal da odbrani, pa je El Arabi pokrenuo veliko slavlje na stadionu u Pireju i doneo, ispostavilo se, evropsko proleće svojoj ekipi.

Do kraja meča Zvezdi je bio potreban gol, ali su se napadi vršili isključivo na njihovoj strani terena, pa je Borjan morao ponovo da reaguje.

Zvezda će se sada okrenuti takmičenju u Superligi Srbije i Kupu Srbije, dok će Olimpijakos igrati nokaut fazu Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1030 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d