Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.12.2019.

18:30

Žezus i Atalanta izbacili Dinamo iz Evrope!

Fudbaleri zagrebačkog Dinama završili su učešće u evropskim takmičenjima za ovu sezonu.

Izvor: MT

Autor: MT

Žezus i Atalanta izbacili Dinamo iz Evrope!
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Oni su, uprkos vođstvu, poraženi na "Maksimiru" od Mančester sitija sa 4:1, a apsolutni junak utakmice bio je Gabrije Žezus, koji je postigao het-trik.

U drugom meču grupe C, veliki trijumf ostvarila je ekipa Atalante koja je slavila na gostovanju Šahtjoru sa 3:0.

Golove su postigli Timoti Kastanj, Mario Pašalić i Robin Gosens u drugom poluvremenu.

Stvari u ovoj grupi su jasne – Mančester siti i Atalanta idu u osminu finala Lige šampiona, Šahtjor nastavlja takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope, dok zagrebački Dinamo završava ovosezonsko evropsko putovanje.

"Modri" su sjajno otvorili meč i već u 10. minutu prelepim golom Danija Olma poveli protiv šampiona Engleske. "Građani" su se poprilično mučilu u prvom delu prvog poluvremena, ali su do izjednačenja ipak došli.

U 34. minutu, nakon pomalo sporne situacije, gol je postigao Gabrijel Žezus, posle centaršuta Rijada Mahreza. Domaći su se uzalud žalili što fudbaleri Sitija nisu želeli da izbace loptu van igre zbog povreda dvojice igrača Dinama.

Sudija je pokazao na centar, a najgore je prošao Ademi, koji je „požuteo“ zbog prigovora.

Izabranici Pepa Gvardiole su se u drugom poluvremenu uozbiljili, a prednost im je u 50. minutu doneo Žezus. Brazilac je iskoristio pas Fodena, „zalomio“ defanzivca domaćih, a zatim rutinski poslao loptu u dalji ugao golmana Livakovića.

Samo četiri minuta kasnije, isti igrač dolazi do het-trika, a asistent je ovoga puta bio Mendi. Nastavio je Siti sa napadima, da bi Fil Foden u 82. minutu postavio konačnih – 4:1.

Kao što je i rečeno, pobedu vrednu druge faze elitnog takmičenja ostvarila je i Atalanta. Klub iz Bergama je slavio u Harkovu sa 3:0, a sva tri gola viđena su u drugih 45 minuta.

Nakon pregleda VAR-a i milimetarski izbegnutog ofsajda, vođstvo Italijanima je doneo Timoti Kastanj, nakon asistencije Alehandra Gomeza.

Ključni detalj viđen je u 77. minutu kada je direktan crvei karton dobio Dodo, a samo tri minuta kasnije prednost gostiju duplirao je Mario Pašalić, snalažljivom reakcijom u petercu.

Delovalo je da će tim rezultatom utakmica biti završena, ali je Atalanta uspela da postigne još jedan gol u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Strelac je bio Robin Gosens za konačnih – 3:0.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d