Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2019.

21:42

Klop: Bilo je teško, ali odgovorili smo pametno, zato volim ove momke

Menadžer Liverpula Jirgen Klop bio je veoma zadovoljan posle pobede njegovih izabranika u Salsburgu (2:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Bilo je teško, ali odgovorili smo pametno, zato volim ove momke
Photo by Michael Regan/Getty Images

Liverpul se kao prvoplasirani tim iz E grupe plasirao u osminu finala Lige šampiona, dok će Salcburg morati da se zadovolji nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.

Lider Premijer lige je sav posao oko plasmana u narednu fazu takmučenja završio u drugom poluvremenu, golovima Nabija Keite u 56. i Mohameda Salaha u 58. minutu.

"Bila je to teška utakmica, ali bili smo tu, odgovorili smo na izazov, zato i volim ove momke. Salcburg je mnogo toga pametnog uradio na terenu, ali naše šanse su bile zrelije. Bila je to utakmica visokog intenziteta. U drugom poluvremenu to verovatno nisu mogli da isprate", rekao je Klop za BT Sport po završetku meča.

Kaže da su njegovi napadači mogli da se proslave.

"Morali smo baš da se potrudimo, ali kada smo igrali smireno, očas posla smo dolazili do njihovog gola. Imali smo zicere, zaista. Salah je iz najteže pozicije na utakmici uspeo da postigne gol", rekao je Klop.

Iskazao je poštovanje prema austrijskoj ekipi.

"Stvarno jako poštujem sve što Salcburg čini. Kada vidite koliko su bili dobri na prvoj utakmici, pa i protiv Napolija i Genka...Lako je moglo da se dogodi da nas ponese to što smo zvanični šampioni i da loše procenimo situaciju, ali dopada mi se koliko smo pametno igrali protiv njih", zaključio je menadžer Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve