Nova vest
Fudbal

Subota, 07.12.2019.

22:00

Solskjer: Trebalo je da vodimo sa tri ili četiri razlike, ali bitna je pobeda

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer uspeo je u svega četiri dana da pobedi dva velika stručnjaka, Žozea Murinja i Pepa Gvardiolu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Trebalo je da vodimo sa tri ili četiri razlike, ali bitna je pobeda
Photo by Michael Regan/Getty Images

Junajted je u sredu na "Teatru snova" pobedio Totenhem sa 2:1 a istim rezultatom "crveni đavoli" su slavili i u gradskom derbiju, kao gosti protiv Sitija.

Tako je Junajted uspeo da stigne do dve velike pobede i probije se na peto mesto tabele Premijer lige posle 16 odigranih utakmica.

Mnogi su očekivali da bi ovo mogla da bude nedelja u kojoj bi Solskjer mogao da ostane i bez posla, ali on je još jednom pokazao da je najbolji kada ga svi otpišu.

Junajted je tokom meča imao sjajne kontre, nekoliko odličnih prilika dok je Siti imao inicijativu koja nije dala rezultata, jer su se gosti odlično branili.

"Zapamtićemo ovaj dan. Izgledali smo veoma opasno kada smo imali loptu i kada smo išli u napad protiv možda i najboljeg tima na svetu. Oni su zaista neverovatan tim i doći ovde i ostvariti rezultat i braniti se kao mi, a imati pritom toliko šansi, šta da kažem osim da sam zadovoljan. Mogli smo posle pola sata da imamo i tri ili četiri gola prednosti da im golman nije tako dobro branio", izjavio je Solskjer.

On priznaje da je tim Pepa Gvardiola izuzetno dobar.

"Teško je uzeti im loptu. Oni iznuruju protivnika do kraja, ali naša brzina i dobra kontra su takvo da uvek izgledamo opasno kada krenemo napred. Nije važno gde osvajaš loptu, bitno je biti pozitivan kada je imaš", dodao je Norvežanin.

Posebno je pohvalio desnog spoljnjeg igrača, Arona van Bisaku.

"Naša formacija bila je prava, ali smo individualno morali žestoko da se potrudimo protiv nekih od najboljih svetskih igrača. To je sve deo fudbala. Biće to nezaboravna noć za Arona van Bisaku, on je sjajan otkako je došao ovde".

"Dobro smo se branili, gol je stigao posle kornera, koji im nije jača strana, ali ne mogu mnogo da žalim. David de Hea je najbolji golman sveta, od njega očekujemo najviši standard i on je ponovo u starpoj formi", zaključio je Solskjer.

O rasističkim provokacijama na račun Freda imao je jasan stav.

"Video sam video, tamo su bili Džesi i Fred, taj čovek mora da se stidi sam sebe. To je neprihvatljivo, nadam se da više neće gledati fudbal na stadionu", poručio je menadžer Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve