Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.11.2019.

22:20

Mesi iz penala u nadoknadi sprečio pobedu Urugvaja

Reprezentacije Urugvaja i Argentine odigrale su nerešeno 2:2 u prijateljskoj utakmici u Tel Avivu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mesi iz penala u nadoknadi sprečio pobedu Urugvaja
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Bio je to dugo očekivani meč, između dve odlične južnoameričke selekcije, a na kraju je Lionel Mesi golom iz penala u drugom minutu nadoknade vremena sprečio pobedu Urugvaja.

Ovaj meč je trebalo da se odigra još prošle godine, ali je palestinska kampanja protesta omela posetu Mesija i drugova uoči priprema za Mundijal u Rusiji.

Bilo je bojazni da će zbog nasilja koje je izbilo prošle nedelje između izraelske vojske i ekstremista u pojasu Gaze meč ponovo biti odložen, ali konačno je odigran.

Timovi su nastupili u gotovo najjačim sastavima, Argentinu su u napadu predvodili Lionel Mesi, Paulo Dibala i Serhio Aguero, a Urugvaj Edinson Kavani i Luis Suarez.

Poveo je Urugvaj u 34. minutu. Luis Suarez se našao u ulozi asistenta, odlično je proigrao Kavanija koji se ispružio kolilko je dug i uspeo je da skrene loptu u mrežu za 1:0.

Argentina je do izjednačenja došla u 63. minutu. Mesi je izveo prekid sa leve strane, pogodio je u glavu Serhija Aguera na liniji peterca i mreža Urugvaja se zatresla.

Svega pet minuta kasnije Luis Suarez je sjajno izveo slobodan udarac sa 18 metara. Prebacio je zid za vođstvo Urugvaja.

Ipak u nadoknadi vremena, posle igranja rukom u kaznenom prostoru Urugvaja, dosuđen je penal za Argentinu koji je Lionel Mesi pretvorio za gol i konačnih 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve